Aktualności
2017-10-27 PROMOCJA
Szanowni Klienci! Do sklepów Zbyszko znów zawitały PROMOCJE!   Serdelowa: obecna cena 14,80 zł/kg,  cena promocyjna 12,80 zł/kg   Pasztet domo...
2017-06-12 NOWOŚĆ! Delikatesy ZBYSZKO
Szanowni Klienci! Z przyjemnością prezentujemy Państwu nową odsłonę sklepów firmowych ZBYSZKO. Galerie Mięs i Wędlin poszerzają swoją ofertę o wyse...
2017-04-05 Nowe stoisko na Hali Gnom
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż w dniu dzisiejszym otworzyliśmy kolejne stoisko firmowe na hali targowej Gnom w Łodzi ...

Aktualności

2017-10-27 10:00

PROMOCJA

Szanowni Klienci!

Do sklepów Zbyszko znów zawitały PROMOCJE!

 

  • Serdelowa: obecna cena 14,80 zł/kg,  cena promocyjna 12,80 zł/kg

 

  • Pasztet domowy: obecna cena 19,80 zł/kg, cena promocyjna 18,80 zł/kg

 

  • MEGA OKAZJA! Boczek wędzony: obecna cena 24,80 zł/kg, cena promocyjna 18,80 zł/kg.

Promocja trwa od 27.10 - 9.11.2017 lub do wyczerpania zapasów.  ZAPRASZAM!

Kulinarne propozycje:
Przepis
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek. Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Sos borowikowy: Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Przepis
Grillowany stek T-BONE
STEKI OPRÓSZYĆ SOLĄ I ODROBINĄ SIEKANEGO ROZMIARU NASTĘPNIE ODSTAWIĆ NA 10 MIN. WARZYWA UMYĆ, OBRAĆ Z NASION I POKROIĆ W GRUBĄ KOSTKĘ. CAŁOŚĆ SKROPIĆ OLIWĄ. ZIEMNIAKI UMYĆ I POKROIĆ WZDŁUŻ NA ĆWIARTKI, POSOLIĆ, DOPRAWIĆ ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I DODAĆ OLIWĘ. TAK PRZYPRAWIONE ZIEMNIAKI WSTAWIĆ DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA I PIEC ok. 30 min W TEMPERATURZE 160 C. CZOSNEK I CHILLI POSIEKAĆ, NASTĘPNIE DODAĆ DO WARZYW, WYMIESZAĆ I WSTAWIĆ DO PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW NA OK. 12-15 MIN. MASŁO UTRZEĆ Z SIEKANYM CZOSNKIEM, ROZMARYNEM. STEKI GRILLUJEMY NA PATELNI Z OBU STRON (DO UZYSKANIA WYBRANEGO STOPNIA WYSMAŻENIA), PRZYPRAWIĆ ŚWIEŻO MIELONYM PIEPRZEM. SPOSÓB PODANIA WARZYWA UKŁADAMY NA ŚRODKU TALERZA, NASTĘPNIE KŁADZIEMY STEKI Z MASEŁKIEM ZIOŁOWO-CZOSNKOWYM, SERWOWAĆ Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI.
Przepis
Bryzol z karczku
Karczek myjemy i dzielimy na 4 kotlety. Mięso dokładnie rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą ,pieprzem i mąką. Jajka wybijamy i dokładnie rozbijamy widelcem, doprawiamy je solą i pieprzem. Oprószone mięso zanurzamy w jajku tak, aby cale było nim otoczone i układamy na rozgrzanym oleju, nie zrzucając nadmiaru jajka. Po chwili zmniejszamy ogień pod patelnią i smażymy z obu stron sprawdzając, czy mięso nie jest surowe. Bryzole musimy smażyć znacznie dłużej niż np. „schabowe”. Bryzole możemy podać z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem.
Pokaż więcej propozycji