Aktualności
2018-01-10 NOWOŚCI
Już od dziś w naszych sklepach pojawią się kolejne nowości. Zapraszamy wszystkich smakoszy flaków wołowych oraz tatara wołowego na zakupy do naszyc...
2017-12-06 PORADNIK ŚWIĄTECZNY
Szanowni Klienci, już od jutra w naszych galeriach dostępny będzie bezpłatny Poradnik Świąteczny przygotowany specjalnie z okazji zbilżających się ...
2017-10-27 PROMOCJA
Szanowni Klienci! Do sklepów Zbyszko znów zawitały PROMOCJE!   Serdelowa: obecna cena 14,80 zł/kg,  cena promocyjna 12,80 zł/kg   Pasztet domo...

Aktualności

2017-10-27 10:00

PROMOCJA

Szanowni Klienci!

Do sklepów Zbyszko znów zawitały PROMOCJE!

 

  • Serdelowa: obecna cena 14,80 zł/kg,  cena promocyjna 12,80 zł/kg

 

  • Pasztet domowy: obecna cena 19,80 zł/kg, cena promocyjna 18,80 zł/kg

 

  • MEGA OKAZJA! Boczek wędzony: obecna cena 24,80 zł/kg, cena promocyjna 18,80 zł/kg.

Promocja trwa od 27.10 - 9.11.2017 lub do wyczerpania zapasów.  ZAPRASZAM!

Kulinarne propozycje:
Przepis
Poliki wołowe w sosie własnym
Poliki myjemy, oprószamy solą, pieprzem oraz mąkaą i obsmażamy dokładnie z każdej strony na rozgrzanym oleju. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem z mięsem. Warzywa i mięso układamy w garnku i zalewamy woda doprawiając całość sola, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu, w którym poliki będą miękkie. Następnie do duszącego się mięsa dolewamy wina i całość gotujemy jeszcze około 10-15 min. Mięso wyjmujemy i dzielimy ostrożnie na 4 porcje w poprzek włókien i układamy na talerzach. Wywar doprawiamy do smaku i polewamy nim mięso. Poliki można podawać z kaszą gryczaną lub ryżem i surówką z kiszonego ogórka.
Przepis
Pręga wołowa gotowana pod sosem chrzanowym
Pręgę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, liścia laurowego, ziela angielskiego, Vegety i kilku kropel magii lub sosu sojowo-grzybowego. Mięso gotujemy do momentu, w którym będziemy mogli bez trudu oddzielić od siebie włókna mięsa widelcem. Sos chrzanowy: Na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do momentu delikatnego zarumienienia. Następnie dodajemy kilka łyżek tartego chrzanu i całość chwilę razem smażymy. Dolewamy śmietanę 30% i gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos doprawiamy solą ,pieprzem i szczyptą cukru. Ugotowaną pręgę kroimy w plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem chrzanowym.
Przepis
Karczek pieczony podany w ciemnym sosie
Karczek wieprzowy bez kości w dużym kawałku nacieramy solą, pieprzem ,czosnkiem, papryką słodką, papryką ostrą, majerankiem oraz kilkoma kroplami oliwy tak, aby wszystkie przyprawy pokryły mięso. Doprawiony karczek wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180-200’C piekarnika i pieczemy około 2 godzin. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości mięsa. Karczek możemy piec w przykrytym naczyniu żaroodpornym. Kiedy mięso będzie już upieczone zaczynamy robić sos. Jedną, dwie cebule kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu. Do cebuli dodajemy dwa pokrojone ząbki czosnku i chwile smażymy. Cebule i czosnek oprószamy mąka pszenna i smażymy razem intensywnie mieszając, aż do uzyskania przez mąkę ciemno brązowego koloru, robimy to na małym ogniu tak aby nie spalić mąki. Kiedy mąka już się zarumieni podlewamy ją sosem, który wytopił się z karczku w trakcie pieczenia. Całość intensywnie mieszamy do momentu zagotowania i zgęstnienia. Jeżeli jest taka potrzeba sos doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowany karczek możemy podać z kopytkami i surówką z ogórka kiszonego.
Pokaż więcej propozycji