Aktualności
2018-03-20 PORADNIK WIELKANOCNY
Szanowni Klienci, właśnie zakończyliśmy prace nad kolejnym wydaniem Poradnika, który już od jutra będzie dostępny w naszych sklepach Zbyszko – BEZP...
2018-01-10 NOWOŚCI
Już od dziś w naszych sklepach pojawią się kolejne nowości. Zapraszamy wszystkich smakoszy flaków wołowych oraz tatara wołowego na zakupy do naszyc...
2017-12-06 PORADNIK ŚWIĄTECZNY
Szanowni Klienci, już od jutra w naszych galeriach dostępny będzie bezpłatny Poradnik Świąteczny przygotowany specjalnie z okazji zbilżających się ...

Aktualności

2017-10-27 10:00

PROMOCJA

Szanowni Klienci!

Do sklepów Zbyszko znów zawitały PROMOCJE!

 

  • Serdelowa: obecna cena 14,80 zł/kg,  cena promocyjna 12,80 zł/kg

 

  • Pasztet domowy: obecna cena 19,80 zł/kg, cena promocyjna 18,80 zł/kg

 

  • MEGA OKAZJA! Boczek wędzony: obecna cena 24,80 zł/kg, cena promocyjna 18,80 zł/kg.

Promocja trwa od 27.10 - 9.11.2017 lub do wyczerpania zapasów.  ZAPRASZAM!

Kulinarne propozycje:
Przepis
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek. Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Sos borowikowy: Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Przepis
Szponder wołowy w sosie słodko-kwasnym
Szponder kroimy w grubą kostkę i obsmażamy w rondelku na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę i ząbek czosnku. Całość podlewamy woda i dusimy pod przykryciem około 30 minut. W czasie, kiedy mięso się dusi kroimy w grubą kostkę paprykę i ananas. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Kiedy mięso jest już miękkie, dodajemy wszystkie pokrojone składniki. Całość doprawiamy sola, cukrem, sokiem z cytryny i kilkoma kroplami sosu sojowego. Gotujemy całość krótką chwilę i następnie zagęszczamy ostrożnie mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Zawiesinę z maki ziemniaczanej dodajemy powoli, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Danie możemy podać z ryżem lub makaronem sojowym.
Przepis
Żeberka pieczona w miodzie
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy żeberka i odstawiamy je na 2-3 godziny, aby się zamarynowały. Po upływie tego czasu żeberka wykładamy na blachę i oblewamy pozostałą marynatą. Żeberka wkładamy do rozgrzanego do 180-200 st. C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Żeberka są idealnie upieczone, kiedy bez problemu możemy wyciągnąć z nich kostki obracając je lekko palcami. Do tak przygotowanych żeberek bardzo dobrze pasują opiekane ziemniaki i fasola szparagowa pod złotą zasmażką.
Pokaż więcej propozycji