Aktualności
2017-09-06 PROMOCJA
Szanowni Klienci! Do sklepów Zbyszko znów zawitały PROMOCJE!   Kiełbasa biała surowa: obecna cena 16,80 zł/kg,  cena promocyjna 14,80 zł/kg   ...
2017-06-12 NOWOŚĆ! Delikatesy ZBYSZKO
Szanowni Klienci! Z przyjemnością prezentujemy Państwu nową odsłonę sklepów firmowych ZBYSZKO. Galerie Mięs i Wędlin poszerzają swoją ofertę o wyse...
2017-04-05 Nowe stoisko na Hali Gnom
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż w dniu dzisiejszym otworzyliśmy kolejne stoisko firmowe na hali targowej Gnom w Łodzi ...

Aktualności

2017-09-06
PROMOCJA
Szanowni Klienci! Do sklepów Zbyszko znów zawitały PROMOCJE!   Kiełbasa biała surowa: obecna cena 16,80 zł/kg,  cena promocyjna 14,80 zł/kg   Kiełbasa krakowska parzona: obecna cena 21,80 zł/kg, cena promocyjna 19,80 zł/kg   Dla smakoszy prawdziwie mięsnych dań czeka cenowa uczta, karkówk...
2017-06-12
NOWOŚĆ! Delikatesy ZBYSZKO
Szanowni Klienci! Z przyjemnością prezentujemy Państwu nową odsłonę sklepów firmowych ZBYSZKO. Galerie Mięs i Wędlin poszerzają swoją ofertę o wyselekcjonowane produkty idealnie komponujące się z naszymi wędlinami oraz różnymi gatunkami mięs. Nie masz pomysłu na obiad - przyjdź do naszego sklepu ...
2017-04-05
Nowe stoisko na Hali Gnom
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż w dniu dzisiejszym otworzyliśmy kolejne stoisko firmowe na hali targowej Gnom w Łodzi przy ul. Dolnej 5. Serdecznie zapraszamy na zakupy szczególnie w okresie przedświątecznym. Stoisko czynne jest w godzinach otwarcia hali. ZAPRASZAMY! ...
2016-08-11
Brzeziny - nowy sklep firmowy
Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 11.08.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Brzezinach przy ul. Modrzewskiego 2, blisko Biedronki. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego sklepu.
2016-05-23
Nowy sklep w CH Teofil
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.05.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi w Centrum Handlowym Teofil przy ul. Aleksandrowskiej 38. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego sklepu.
2016-03-22
Nowy sklep firmowy
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.03.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi, przy ul. Rojnej 3/5. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego sklepu.
2015-10-21
Poszerzenie oferty punktów hurtowych
Szanowni Klienci, Miło nam jest poinformować, iż od jutra 22.10.2015 w punktach sprzedaży hurtowej Zakładów Mięsnych "ZBYSZKO" będzie można zakupić mięso drobiowe. W naszej ofercie znajdzie się między innymi mięso kurze, kacze i indycze. Serdeczenie zapraszamy do naszych hurtowni. W zw...
2015-06-29
Turniej siatkówki plażowej ZBYSZKO MINI Premium Arena
Zapraszamy na amatorski turniej siatkówki plażowej - mężczyzn ZBYSZKO MINI Premum Arena Beach Volleyball Cup w Centrum Sportowo-Rekreacyjnym ZBYSZKO w Wiączyniu Dolnym k. Łodzi. W dniach 11 i 18 lipca w systemie brazylijskim rozegrane zostaną fazy eliminacyjne. W dniu 26 lipca odbędzie się finał,...
2015-06-12
II-gi Festyn Rodzinny w Wiśniowej Górze
Zapraszamy na II-gi Festyn Rodzinny w Wiśniowej Górze. 20 czerwca od godziny 9.00 na wszystkich odwiedzających czekać będą wspaniałe atrakcje oraz nasze firmowe stoisko grillowe. Zapraszamy!  
2015-04-30
Nowy sklep ZM ZBYSZKOw Justynowie!
Zapraszamy do nowego sklepu firmowego ZM ZBYSZKO w Justynowie przy ul. Głównej 40.
Kulinarne propozycje:
Przepis
Pręga wołowa gotowana pod sosem chrzanowym
Pręgę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, liścia laurowego, ziela angielskiego, Vegety i kilku kropel magii lub sosu sojowo-grzybowego. Mięso gotujemy do momentu, w którym będziemy mogli bez trudu oddzielić od siebie włókna mięsa widelcem. Sos chrzanowy: Na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do momentu delikatnego zarumienienia. Następnie dodajemy kilka łyżek tartego chrzanu i całość chwilę razem smażymy. Dolewamy śmietanę 30% i gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos doprawiamy solą ,pieprzem i szczyptą cukru. Ugotowaną pręgę kroimy w plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem chrzanowym.
Przepis
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek. Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Sos borowikowy: Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Przepis
Poliki wołowe w sosie własnym
Poliki myjemy, oprószamy solą, pieprzem oraz mąkaą i obsmażamy dokładnie z każdej strony na rozgrzanym oleju. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem z mięsem. Warzywa i mięso układamy w garnku i zalewamy woda doprawiając całość sola, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu, w którym poliki będą miękkie. Następnie do duszącego się mięsa dolewamy wina i całość gotujemy jeszcze około 10-15 min. Mięso wyjmujemy i dzielimy ostrożnie na 4 porcje w poprzek włókien i układamy na talerzach. Wywar doprawiamy do smaku i polewamy nim mięso. Poliki można podawać z kaszą gryczaną lub ryżem i surówką z kiszonego ogórka.
Pokaż więcej propozycji