Aktualności
2014-10-10 ZM ZBYSZKO na Targach Pracy w Ptak Expo!
Już w najbliższą sobotę zapraszamy na Targi Pracy w Ptak Expo w Rzgowie.    To już druga edycja Targów Pracy organizowane przez Ptak S.A. Pierwsza ...
2014-09-29 NOWOŚĆ! Wołowe "Wyroby z byka" dla prawdziwych smakoszy
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wyśmienitych wędlin i mięs wołowych z linii "Wyrobów z byka".  W naszej ofercie znajdują się: Szynk...
2014-09-25 Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku
Już w najbliższą sobotę 27 września zapraszamy na wielkie otwarcie nowego sklepu firmowego przy ul. Rembielińskiego 6b (targowisko Rynex) w Płocku....

Aktualności

2014-10-10
ZM ZBYSZKO na Targach Pracy w Ptak Expo!
Już w najbliższą sobotę zapraszamy na Targi Pracy w Ptak Expo w Rzgowie.    To już druga edycja Targów Pracy organizowane przez Ptak S.A. Pierwsza edycja targów odbyła się 13 października 2012 r. w związku z otwarciem Ptak Outlet. Na Targi  przybyło ponad 3 tysiące osób zainteresowanych podjęciem...
2014-09-29
NOWOŚĆ! Wołowe "Wyroby z byka" dla prawdziwych smakoszy
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wyśmienitych wędlin i mięs wołowych z linii "Wyrobów z byka".  W naszej ofercie znajdują się: Szynka z byka Polędwica z byka Kabanosy z byka Kiełbasa polska z byka Kiełbasa lisowska z byka Pastrami Szynkówka z byka z pieprzem Polędwica z byka pieczo...
2014-09-25
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku
Już w najbliższą sobotę 27 września zapraszamy na wielkie otwarcie nowego sklepu firmowego przy ul. Rembielińskiego 6b (targowisko Rynex) w Płocku. Specjalnie dla wszystkich Klientów przygotowaliśmy degustację oraz wyjątkowe promocje.  Dodatkowo w stacji radiowej KRDP w Płocku przeprowadzony zost...
2014-09-25
Vistula Folk Festival w Płocku
W tym roku mieliśmy zaszczyt wspierać organizację Vistula Folk Festival w Płocku. Po 32-letniej przerwie na kulturalną mapę Polski powrócił najstarszy w kraju festiwal folklorystyczny. Ogólnopolski Festiwal Folkloru i Sztuki Ludowej w Płocku funkcjonował przez 14 lat (od roku 1967 do 1980). Od ...
2014-09-02
Przepyszne wędliny śniadaniowe od ZM ZBYSZKO
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wędlin śniadaniowych, wędzonek i wędlin blokowych idealnych na drugie śniadanie. Smaczne, pożywne i zawsze w doskonałej cenie. Zapraszamy! 
2014-08-14
Strefa Grillowa Zakładów Mięsnych ZBYSZKO
Zapraszamy do Strefy Grillowej Zakładów Mięsnych ZBYSZKO podczas Czempionatu Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia 2014 r.  Specjalnie dla wszystkich Gości Restauracja Rancho serwować będzie dobrze znane wszystkim specjały grillowe: kaszankę białą z pieczarkami, schaby bekonowe z kością, steki w...
2014-08-07
Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia
Serdecznie zapraszamy wszystkich na Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych, który odbędzie się już 16 i 17 sierpnia. Jako sponsor i organizator wydarzenia przygotowaliśmy wspólnie z naszymi Partnerami szereg atrakcji.  Wstęp oczywiście wolny! Plan tegorocznego Czempionatu już dostępny na...
2014-07-28
"Promocja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi"
Wspólnie z naszym partnerem, producentem najwyższej jakości przypraw firmą Kotanyi, przygotowaliśmy specjalną promocję dla Klientów naszych sklepów w Ozorkowie, Łęczycy, Skierniewicach i Płocku.   Już od jutra wszsycy Klienci, którzy dokonają zakupów za min. 30 zł kupując mięso lub nasze wyroby o...
2014-07-21
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku!
Mamy przyjemność poinformować, że w sobotę 19 lipca otworzyliśmy nowy sklep Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Płocku. W samym centrum miasta, przy ul. Królewieckiej 22, oddaliśmy do dyspozycji Klientów lokal o najwyższym standardzie. Dla zapewnienia komfortu zakupów uruchomione zostały 4 stanowiska kas...
2014-07-09
Zakłady Mięsne "ZBYSZKO" partnerem Dni Ozorkowa 2014
Mamy przyjemność poinformować, że w tym roku zostaliśmy partnerem Dni Ozorkowa 2014. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z imprezy. Na scenie zagrali Na scenie zagrali: Varius Manx, Trzeci Wymiar, ReperWuAr, S.T.O.R.N., Mega Dance, Dedovy Blechy.   link: http://ozorkow.info.pl/bez-kategorii/dni-...
Kulinarne propozycje:
Przepis
Poliki wołowe w sosie własnym
Poliki myjemy, oprószamy solą, pieprzem oraz mąkaą i obsmażamy dokładnie z każdej strony na rozgrzanym oleju. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem z mięsem. Warzywa i mięso układamy w garnku i zalewamy woda doprawiając całość sola, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu, w którym poliki będą miękkie. Następnie do duszącego się mięsa dolewamy wina i całość gotujemy jeszcze około 10-15 min. Mięso wyjmujemy i dzielimy ostrożnie na 4 porcje w poprzek włókien i układamy na talerzach. Wywar doprawiamy do smaku i polewamy nim mięso. Poliki można podawać z kaszą gryczaną lub ryżem i surówką z kiszonego ogórka.
Przepis
Bryzol z karczku
Karczek myjemy i dzielimy na 4 kotlety. Mięso dokładnie rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą ,pieprzem i mąką. Jajka wybijamy i dokładnie rozbijamy widelcem, doprawiamy je solą i pieprzem. Oprószone mięso zanurzamy w jajku tak, aby cale było nim otoczone i układamy na rozgrzanym oleju, nie zrzucając nadmiaru jajka. Po chwili zmniejszamy ogień pod patelnią i smażymy z obu stron sprawdzając, czy mięso nie jest surowe. Bryzole musimy smażyć znacznie dłużej niż np. „schabowe”. Bryzole możemy podać z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem.
Przepis
Karczek pieczony podany w ciemnym sosie
Karczek wieprzowy bez kości w dużym kawałku nacieramy solą, pieprzem ,czosnkiem, papryką słodką, papryką ostrą, majerankiem oraz kilkoma kroplami oliwy tak, aby wszystkie przyprawy pokryły mięso. Doprawiony karczek wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180-200’C piekarnika i pieczemy około 2 godzin. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości mięsa. Karczek możemy piec w przykrytym naczyniu żaroodpornym. Kiedy mięso będzie już upieczone zaczynamy robić sos. Jedną, dwie cebule kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu. Do cebuli dodajemy dwa pokrojone ząbki czosnku i chwile smażymy. Cebule i czosnek oprószamy mąka pszenna i smażymy razem intensywnie mieszając, aż do uzyskania przez mąkę ciemno brązowego koloru, robimy to na małym ogniu tak aby nie spalić mąki. Kiedy mąka już się zarumieni podlewamy ją sosem, który wytopił się z karczku w trakcie pieczenia. Całość intensywnie mieszamy do momentu zagotowania i zgęstnienia. Jeżeli jest taka potrzeba sos doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowany karczek możemy podać z kopytkami i surówką z ogórka kiszonego.
Pokaż więcej propozycji