Aktualności
2015-10-21 Poszerzenie oferty punktów hurtowych
Szanowni Klienci, Miło nam jest poinformować, iż od jutra 22.10.2015 w punktach sprzedaży hurtowej Zakładów Mięsnych "ZBYSZKO" będzie moż...
2015-06-29 Turniej siatkówki plażowej ZBYSZKO MINI Premium Arena
Zapraszamy na amatorski turniej siatkówki plażowej - mężczyzn ZBYSZKO MINI Premum Arena Beach Volleyball Cup w Centrum Sportowo-Rekreacyjnym ZBYSZK...
2015-06-12 II-gi Festyn Rodzinny w Wiśniowej Górze
Zapraszamy na II-gi Festyn Rodzinny w Wiśniowej Górze. 20 czerwca od godziny 9.00 na wszystkich odwiedzających czekać będą wspaniałe atrakcje oraz ...

Aktualności

2015-10-21
Poszerzenie oferty punktów hurtowych
Szanowni Klienci, Miło nam jest poinformować, iż od jutra 22.10.2015 w punktach sprzedaży hurtowej Zakładów Mięsnych "ZBYSZKO" będzie można zakupić mięso drobiowe. W naszej ofercie znajdzie się między innymi mięso kurze, kacze i indycze. Serdeczenie zapraszamy do naszych hurtowni. W zw...
2015-06-29
Turniej siatkówki plażowej ZBYSZKO MINI Premium Arena
Zapraszamy na amatorski turniej siatkówki plażowej - mężczyzn ZBYSZKO MINI Premum Arena Beach Volleyball Cup w Centrum Sportowo-Rekreacyjnym ZBYSZKO w Wiączyniu Dolnym k. Łodzi. W dniach 11 i 18 lipca w systemie brazylijskim rozegrane zostaną fazy eliminacyjne. W dniu 26 lipca odbędzie się finał,...
2015-06-12
II-gi Festyn Rodzinny w Wiśniowej Górze
Zapraszamy na II-gi Festyn Rodzinny w Wiśniowej Górze. 20 czerwca od godziny 9.00 na wszystkich odwiedzających czekać będą wspaniałe atrakcje oraz nasze firmowe stoisko grillowe. Zapraszamy!  
2015-04-30
Nowy sklep ZM ZBYSZKOw Justynowie!
Zapraszamy do nowego sklepu firmowego ZM ZBYSZKO w Justynowie przy ul. Głównej 40.
2015-04-02
ZM ZBYSZKO sponsorem SPA Prestige Awards
Z dumą informujemy, że zostaliśmy Sponsorem tegorocznej edycji Spa Prestige Awards. Gala konkursowa zorganizowana została w nowej, prestiżowej części hotelu Airport Okęcie w Warszawie w dniu 31 marca 2015 o godz 20.00 (Sala Galaxy). Imprezę poprowadziła Joanna Kurowska - znana i ceniona polska ak...
2015-03-18
Wielkanoc tuż tuż!
Wielkanoc już za pasem i czas rozpocząć wielkie przygotowania do tego ważnego święta. Nieodzownym elementem tego okresu są pyszne i aromatyczne wędliny. W tym roku jak zawsze proponujemy Państwu doskonałe białe kiełbasy i wędzonki oraz nowość, czyli mięsa w folii do pieczenia. Idealne do samodzie...
2015-02-18
"Rabaty za zakupy" promocja dla Klientów ZM ZBYSZKO
Zapraszamy do skorzystania ze specjalnej promocji dla Klientów sklepów firmowych ZM ZBYSZKO. Wszyscy Klienci, którzy dokonają zakupów w wybranych sklepach firmowych za kwotę min. 50 PLN będą mogli skorzystać z rabatu do Restauracji Rancho w Centrum Sportowo-Rekreacyjnym ZBYSZKO w Wiączyniu Dolnym...
2015-02-05
Wołowina kulinarna! Królewski smak.
Wołowina przez wielu szefów kuchni, i nie tylko, uznawana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięsa. Co raz częściej także zaczyna gościć na naszych stołach. W sklepach firmowych ZM ZBYSZKO oferujemy wołowinę pochodzącą z własnego uboju, ze starannie wyselekcjonowaneg bydła. Nie pakujem...
2015-01-30
ZM ZBYSZKO na targach Gruene Woche
Z przyjemnością informujemy, że otrzymaliśmy zaproszenie do uczestnictwa w targach Gruene Woche w Berlinie. Targi te już 80-ta edycja wydarzenia, którego renoma znana jest w całej Europie. Wyjazd organizowany był przez Urząd Marszałkowski woj. łódzkiego. Do uczestnictwa zaproszeni zostali regiona...
2014-12-08
Nowy sklep firmowy w Płocku!
Z przyjemnością informujemy, że w ostatnią sobotę 6 grudnia otwarty został nasz nowy sklep firmowy w Płocku przy ul. Gierzyńskiego 17C. Otwarcie sklepu w tej lokalizacji to odpowiedź na sugestie Klientów odwiedzających nasze sklepy przy Królewieckiej i Rembielińskiego. Tutaj także ulokowano stois...
Kulinarne propozycje:
Przepis
Rolada cielęca z żurawiną
Z mięsa zdejmujemy błony i cienko je rozbijamy starając się nie dzielić go na mniejsze kawałki. Kiedy mięso jest już rozbite, delikatnie układamy je na stole i posypujemy solą, pieprzem, majerankiem oraz słodką papryką. Następnie na mięsie układamy owoce żurawiny i delikatnie zwijamy całość w rulon uważając, żeby mięso nie uległo rozerwaniu. Zwinięte mięso przekładamy na folię aluminiową i posypujemy raz jeszcze wszystkimi przyprawami. Następnie ostrożnie zwijamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 90 minut. Tak przygotowaną roladę możemy podać jako zimną przekąskę, lub jako gorące danie mięsne. Roladę serwowaną na zimno należy podać z dipem przygotowanym z żurawiny do mięs oraz chrzanu, połączonych w proporcji 1:1. Do rolady na ciepło idealnie pasuje sos żurawinowy. Możemy przygotować go samodzielnie dodając ok. 100 ml żurawiny do mięs i ok. 50 ml czerwonego, wytrawnego wina do 200 ml gotującego się bulionu lub rosołu. Całość należy zagotować, doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cukrem oraz delikatnie zagęścić zawiesiną z mąki ziemniaczanej.
Przepis
Żeberka pieczona w miodzie
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy żeberka i odstawiamy je na 2-3 godziny, aby się zamarynowały. Po upływie tego czasu żeberka wykładamy na blachę i oblewamy pozostałą marynatą. Żeberka wkładamy do rozgrzanego do 180-200 st. C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Żeberka są idealnie upieczone, kiedy bez problemu możemy wyciągnąć z nich kostki obracając je lekko palcami. Do tak przygotowanych żeberek bardzo dobrze pasują opiekane ziemniaki i fasola szparagowa pod złotą zasmażką.
Przepis
Grillowany stek T-BONE
STEKI OPRÓSZYĆ SOLĄ I ODROBINĄ SIEKANEGO ROZMIARU NASTĘPNIE ODSTAWIĆ NA 10 MIN. WARZYWA UMYĆ, OBRAĆ Z NASION I POKROIĆ W GRUBĄ KOSTKĘ. CAŁOŚĆ SKROPIĆ OLIWĄ. ZIEMNIAKI UMYĆ I POKROIĆ WZDŁUŻ NA ĆWIARTKI, POSOLIĆ, DOPRAWIĆ ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I DODAĆ OLIWĘ. TAK PRZYPRAWIONE ZIEMNIAKI WSTAWIĆ DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA I PIEC ok. 30 min W TEMPERATURZE 160 C. CZOSNEK I CHILLI POSIEKAĆ, NASTĘPNIE DODAĆ DO WARZYW, WYMIESZAĆ I WSTAWIĆ DO PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW NA OK. 12-15 MIN. MASŁO UTRZEĆ Z SIEKANYM CZOSNKIEM, ROZMARYNEM. STEKI GRILLUJEMY NA PATELNI Z OBU STRON (DO UZYSKANIA WYBRANEGO STOPNIA WYSMAŻENIA), PRZYPRAWIĆ ŚWIEŻO MIELONYM PIEPRZEM. SPOSÓB PODANIA WARZYWA UKŁADAMY NA ŚRODKU TALERZA, NASTĘPNIE KŁADZIEMY STEKI Z MASEŁKIEM ZIOŁOWO-CZOSNKOWYM, SERWOWAĆ Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI.
Pokaż więcej propozycji