Aktualności
2014-10-10 ZM ZBYSZKO na Targach Pracy w Ptak Expo!
Już w najbliższą sobotę zapraszamy na Targi Pracy w Ptak Expo w Rzgowie.    To już druga edycja Targów Pracy organizowane przez Ptak S.A. Pierwsza ...
2014-09-29 NOWOŚĆ! Wołowe "Wyroby z byka" dla prawdziwych smakoszy
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wyśmienitych wędlin i mięs wołowych z linii "Wyrobów z byka".  W naszej ofercie znajdują się: Szynk...
2014-09-25 Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku
Już w najbliższą sobotę 27 września zapraszamy na wielkie otwarcie nowego sklepu firmowego przy ul. Rembielińskiego 6b (targowisko Rynex) w Płocku....

Aktualności

2014-10-10
ZM ZBYSZKO na Targach Pracy w Ptak Expo!
Już w najbliższą sobotę zapraszamy na Targi Pracy w Ptak Expo w Rzgowie.    To już druga edycja Targów Pracy organizowane przez Ptak S.A. Pierwsza edycja targów odbyła się 13 października 2012 r. w związku z otwarciem Ptak Outlet. Na Targi  przybyło ponad 3 tysiące osób zainteresowanych podjęciem...
2014-09-29
NOWOŚĆ! Wołowe "Wyroby z byka" dla prawdziwych smakoszy
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wyśmienitych wędlin i mięs wołowych z linii "Wyrobów z byka".  W naszej ofercie znajdują się: Szynka z byka Polędwica z byka Kabanosy z byka Kiełbasa polska z byka Kiełbasa lisowska z byka Pastrami Szynkówka z byka z pieprzem Polędwica z byka pieczo...
2014-09-25
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku
Już w najbliższą sobotę 27 września zapraszamy na wielkie otwarcie nowego sklepu firmowego przy ul. Rembielińskiego 6b (targowisko Rynex) w Płocku. Specjalnie dla wszystkich Klientów przygotowaliśmy degustację oraz wyjątkowe promocje.  Dodatkowo w stacji radiowej KRDP w Płocku przeprowadzony zost...
2014-09-25
Vistula Folk Festival w Płocku
W tym roku mieliśmy zaszczyt wspierać organizację Vistula Folk Festival w Płocku. Po 32-letniej przerwie na kulturalną mapę Polski powrócił najstarszy w kraju festiwal folklorystyczny. Ogólnopolski Festiwal Folkloru i Sztuki Ludowej w Płocku funkcjonował przez 14 lat (od roku 1967 do 1980). Od ...
2014-09-02
Przepyszne wędliny śniadaniowe od ZM ZBYSZKO
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wędlin śniadaniowych, wędzonek i wędlin blokowych idealnych na drugie śniadanie. Smaczne, pożywne i zawsze w doskonałej cenie. Zapraszamy! 
2014-08-14
Strefa Grillowa Zakładów Mięsnych ZBYSZKO
Zapraszamy do Strefy Grillowej Zakładów Mięsnych ZBYSZKO podczas Czempionatu Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia 2014 r.  Specjalnie dla wszystkich Gości Restauracja Rancho serwować będzie dobrze znane wszystkim specjały grillowe: kaszankę białą z pieczarkami, schaby bekonowe z kością, steki w...
2014-08-07
Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia
Serdecznie zapraszamy wszystkich na Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych, który odbędzie się już 16 i 17 sierpnia. Jako sponsor i organizator wydarzenia przygotowaliśmy wspólnie z naszymi Partnerami szereg atrakcji.  Wstęp oczywiście wolny! Plan tegorocznego Czempionatu już dostępny na...
2014-07-28
"Promocja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi"
Wspólnie z naszym partnerem, producentem najwyższej jakości przypraw firmą Kotanyi, przygotowaliśmy specjalną promocję dla Klientów naszych sklepów w Ozorkowie, Łęczycy, Skierniewicach i Płocku.   Już od jutra wszsycy Klienci, którzy dokonają zakupów za min. 30 zł kupując mięso lub nasze wyroby o...
2014-07-21
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku!
Mamy przyjemność poinformować, że w sobotę 19 lipca otworzyliśmy nowy sklep Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Płocku. W samym centrum miasta, przy ul. Królewieckiej 22, oddaliśmy do dyspozycji Klientów lokal o najwyższym standardzie. Dla zapewnienia komfortu zakupów uruchomione zostały 4 stanowiska kas...
2014-07-09
Zakłady Mięsne "ZBYSZKO" partnerem Dni Ozorkowa 2014
Mamy przyjemność poinformować, że w tym roku zostaliśmy partnerem Dni Ozorkowa 2014. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z imprezy. Na scenie zagrali Na scenie zagrali: Varius Manx, Trzeci Wymiar, ReperWuAr, S.T.O.R.N., Mega Dance, Dedovy Blechy.   link: http://ozorkow.info.pl/bez-kategorii/dni-...
Kulinarne propozycje:
Przepis
Rolada cielęca z żurawiną
Z mięsa zdejmujemy błony i cienko je rozbijamy starając się nie dzielić go na mniejsze kawałki. Kiedy mięso jest już rozbite, delikatnie układamy je na stole i posypujemy solą, pieprzem, majerankiem oraz słodką papryką. Następnie na mięsie układamy owoce żurawiny i delikatnie zwijamy całość w rulon uważając, żeby mięso nie uległo rozerwaniu. Zwinięte mięso przekładamy na folię aluminiową i posypujemy raz jeszcze wszystkimi przyprawami. Następnie ostrożnie zwijamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 90 minut. Tak przygotowaną roladę możemy podać jako zimną przekąskę, lub jako gorące danie mięsne. Roladę serwowaną na zimno należy podać z dipem przygotowanym z żurawiny do mięs oraz chrzanu, połączonych w proporcji 1:1. Do rolady na ciepło idealnie pasuje sos żurawinowy. Możemy przygotować go samodzielnie dodając ok. 100 ml żurawiny do mięs i ok. 50 ml czerwonego, wytrawnego wina do 200 ml gotującego się bulionu lub rosołu. Całość należy zagotować, doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cukrem oraz delikatnie zagęścić zawiesiną z mąki ziemniaczanej.
Przepis
Szponder wołowy w sosie słodko-kwasnym
Szponder kroimy w grubą kostkę i obsmażamy w rondelku na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę i ząbek czosnku. Całość podlewamy woda i dusimy pod przykryciem około 30 minut. W czasie, kiedy mięso się dusi kroimy w grubą kostkę paprykę i ananas. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Kiedy mięso jest już miękkie, dodajemy wszystkie pokrojone składniki. Całość doprawiamy sola, cukrem, sokiem z cytryny i kilkoma kroplami sosu sojowego. Gotujemy całość krótką chwilę i następnie zagęszczamy ostrożnie mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Zawiesinę z maki ziemniaczanej dodajemy powoli, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Danie możemy podać z ryżem lub makaronem sojowym.
Przepis
Karczek pieczony podany w ciemnym sosie
Karczek wieprzowy bez kości w dużym kawałku nacieramy solą, pieprzem ,czosnkiem, papryką słodką, papryką ostrą, majerankiem oraz kilkoma kroplami oliwy tak, aby wszystkie przyprawy pokryły mięso. Doprawiony karczek wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180-200’C piekarnika i pieczemy około 2 godzin. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości mięsa. Karczek możemy piec w przykrytym naczyniu żaroodpornym. Kiedy mięso będzie już upieczone zaczynamy robić sos. Jedną, dwie cebule kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu. Do cebuli dodajemy dwa pokrojone ząbki czosnku i chwile smażymy. Cebule i czosnek oprószamy mąka pszenna i smażymy razem intensywnie mieszając, aż do uzyskania przez mąkę ciemno brązowego koloru, robimy to na małym ogniu tak aby nie spalić mąki. Kiedy mąka już się zarumieni podlewamy ją sosem, który wytopił się z karczku w trakcie pieczenia. Całość intensywnie mieszamy do momentu zagotowania i zgęstnienia. Jeżeli jest taka potrzeba sos doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowany karczek możemy podać z kopytkami i surówką z ogórka kiszonego.
Pokaż więcej propozycji