Aktualności
2014-12-08 Nowy sklep firmowy w Płocku!
Z przyjemnością informujemy, że w ostatnią sobotę 6 grudnia otwarty został nasz nowy sklep firmowy w Płocku przy ul. Gierzyńskiego 17C. Otwarcie sk...
2014-11-24 Nowość na Święta! Mięsa do pieczenia
Święta tuż tuż! Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa specjalną propozycję mięs wołowych i wieprzowych w specjalnej folii, która umożliwia ich p...
2014-11-07 Godziny pracy sklepów 10.11.2014 r
Szanowni Klienci, Uprzejmie informujemy, że sklepy firmowe ZM ZBYSZKO pracują w poniedziałek 10.11.2014 w normalnym trybie. Zapraszamy. Z poważanie...

Aktualności

2014-12-08
Nowy sklep firmowy w Płocku!
Z przyjemnością informujemy, że w ostatnią sobotę 6 grudnia otwarty został nasz nowy sklep firmowy w Płocku przy ul. Gierzyńskiego 17C. Otwarcie sklepu w tej lokalizacji to odpowiedź na sugestie Klientów odwiedzających nasze sklepy przy Królewieckiej i Rembielińskiego. Tutaj także ulokowano stois...
2014-11-24
Nowość na Święta! Mięsa do pieczenia
Święta tuż tuż! Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa specjalną propozycję mięs wołowych i wieprzowych w specjalnej folii, która umożliwia ich pieczenie w domowym piekarniku. Specjalna mieszanka przypraw gwarantuję doskonały smak i aromat dań. Folia chroni produkt podczas pieczenia i zapewnia ...
2014-11-07
Godziny pracy sklepów 10.11.2014 r
Szanowni Klienci, Uprzejmie informujemy, że sklepy firmowe ZM ZBYSZKO pracują w poniedziałek 10.11.2014 w normalnym trybie. Zapraszamy. Z poważaniem, Zakłady Mięsne ZBYSZKO
2014-10-28
Super promocja! Zapraszamy!
W tym tygodniu specjalnie dla naszych Klientów przygotowaliśmy wyjątkowe obniżki cenowe:   Promocja obowiązuje od 29.10. do 6.11. w poniższych sklepach: Łódź, Wileńska 50 Łódź, Wyszyńskiego 67 Skierniewice, Łuczyńskiego 30 Łódź, Zakładowa 56 Łódź, Skrzetuskiego 15  
2014-10-28
Wielkie otwarcie nowego sklepu na Retkinii!
21 października otwarty został nowy sklep firmowy Zakładów Mięsnych ZBYSZKO przy ul. Armii Krajowej 37 w Łodzi. Na tę okazje przygotowaliśmy degustację oraz promocje dla naszych Klientów. Przy projektowaniu sklepu wykorzystane zostały najnowsze trendy w zakresie aranżacji wnętrza oraz ekspozycji ...
2014-10-10
ZM ZBYSZKO na Targach Pracy w Ptak Expo!
Już w najbliższą sobotę zapraszamy na Targi Pracy w Ptak Expo w Rzgowie.    To już druga edycja Targów Pracy organizowane przez Ptak S.A. Pierwsza edycja targów odbyła się 13 października 2012 r. w związku z otwarciem Ptak Outlet. Na Targi  przybyło ponad 3 tysiące osób zainteresowanych podjęciem...
2014-09-29
NOWOŚĆ! Wołowe "Wyroby z byka" dla prawdziwych smakoszy
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wyśmienitych wędlin i mięs wołowych z linii "Wyrobów z byka".  W naszej ofercie znajdują się: Szynka z byka Polędwica z byka Kabanosy z byka Kiełbasa polska z byka Kiełbasa lisowska z byka Pastrami Szynkówka z byka z pieprzem Polędwica z byka pieczo...
2014-09-25
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku
Już w najbliższą sobotę 27 września zapraszamy na wielkie otwarcie nowego sklepu firmowego przy ul. Rembielińskiego 6b (targowisko Rynex) w Płocku. Specjalnie dla wszystkich Klientów przygotowaliśmy degustację oraz wyjątkowe promocje.  Dodatkowo w stacji radiowej KRDP w Płocku przeprowadzony zost...
2014-09-25
Vistula Folk Festival w Płocku
W tym roku mieliśmy zaszczyt wspierać organizację Vistula Folk Festival w Płocku. Po 32-letniej przerwie na kulturalną mapę Polski powrócił najstarszy w kraju festiwal folklorystyczny. Ogólnopolski Festiwal Folkloru i Sztuki Ludowej w Płocku funkcjonował przez 14 lat (od roku 1967 do 1980). Od ...
2014-09-02
Przepyszne wędliny śniadaniowe od ZM ZBYSZKO
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wędlin śniadaniowych, wędzonek i wędlin blokowych idealnych na drugie śniadanie. Smaczne, pożywne i zawsze w doskonałej cenie. Zapraszamy! 
Kulinarne propozycje:
Przepis
Żeberka pieczona w miodzie
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy żeberka i odstawiamy je na 2-3 godziny, aby się zamarynowały. Po upływie tego czasu żeberka wykładamy na blachę i oblewamy pozostałą marynatą. Żeberka wkładamy do rozgrzanego do 180-200 st. C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Żeberka są idealnie upieczone, kiedy bez problemu możemy wyciągnąć z nich kostki obracając je lekko palcami. Do tak przygotowanych żeberek bardzo dobrze pasują opiekane ziemniaki i fasola szparagowa pod złotą zasmażką.
Przepis
Stek t-bone z pieczonymi ziemniakami i sałatką vinaigrette
Steka należy marynować w oleju ze świeżymi ziołami przez około 12 godzin. Steka smażymy na rozgrzanym grillu co najmniej 3 minuty z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Po zakończonym smażeniu należy odczekać ok. 3 minut zanim mięso się rozpręży, a następnie posypać gruboziarnistą solą. Łączymy masło z czosnkiem oraz natką pietruszki i po dokładnym połączeniu składników kładziemy cząstkę masła na steku. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz sałatą i sosem vinaigrette. Składniki do przygotowania sosu vinaigrette: Oliwa, ocet winny biały, musztarda z gorczycą, czosnek, pieprz, sól, cukier, natka pietruszki.
Przepis
Poliki wołowe w sosie własnym
Poliki myjemy, oprószamy solą, pieprzem oraz mąkaą i obsmażamy dokładnie z każdej strony na rozgrzanym oleju. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem z mięsem. Warzywa i mięso układamy w garnku i zalewamy woda doprawiając całość sola, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu, w którym poliki będą miękkie. Następnie do duszącego się mięsa dolewamy wina i całość gotujemy jeszcze około 10-15 min. Mięso wyjmujemy i dzielimy ostrożnie na 4 porcje w poprzek włókien i układamy na talerzach. Wywar doprawiamy do smaku i polewamy nim mięso. Poliki można podawać z kaszą gryczaną lub ryżem i surówką z kiszonego ogórka.
Pokaż więcej propozycji