Aktualności
2018-03-20 PORADNIK WIELKANOCNY
Szanowni Klienci, właśnie zakończyliśmy prace nad kolejnym wydaniem Poradnika, który już od jutra będzie dostępny w naszych sklepach Zbyszko – BEZP...
2018-01-10 NOWOŚCI
Już od dziś w naszych sklepach pojawią się kolejne nowości. Zapraszamy wszystkich smakoszy flaków wołowych oraz tatara wołowego na zakupy do naszyc...
2017-12-06 PORADNIK ŚWIĄTECZNY
Szanowni Klienci, już od jutra w naszych galeriach dostępny będzie bezpłatny Poradnik Świąteczny przygotowany specjalnie z okazji zbilżających się ...

Aktualności

2018-03-20
PORADNIK WIELKANOCNY
Szanowni Klienci, właśnie zakończyliśmy prace nad kolejnym wydaniem Poradnika, który już od jutra będzie dostępny w naszych sklepach Zbyszko – BEZPŁATNIE!  
2018-01-10
NOWOŚCI
Już od dziś w naszych sklepach pojawią się kolejne nowości. Zapraszamy wszystkich smakoszy flaków wołowych oraz tatara wołowego na zakupy do naszych sklepów. Na wybranych placówkach przeprowadzimy specjalnie dla Państwa degustacjie. Poniżej przedstawiamy plan degustacji na najbliższe dni: 1. Skle...
2017-12-06
PORADNIK ŚWIĄTECZNY
Szanowni Klienci, już od jutra w naszych galeriach dostępny będzie bezpłatny Poradnik Świąteczny przygotowany specjalnie z okazji zbilżających się Świąt Bożego Narodzenia. Znajdziecie w nim Państwo między innymi: porady, ciekawostki, przepisy oraz propozycje na świąteczny stół. Życzymy udanej lek...
2017-10-27
PROMOCJA
Szanowni Klienci! Do sklepów Zbyszko znów zawitały PROMOCJE!   Serdelowa: obecna cena 14,80 zł/kg,  cena promocyjna 12,80 zł/kg   Pasztet domowy: obecna cena 19,80 zł/kg, cena promocyjna 18,80 zł/kg   MEGA OKAZJA! Boczek wędzony: obecna cena 24,80 zł/kg, cena promocyjna 18,80 zł/kg. Prom...
2017-06-12
NOWOŚĆ! Delikatesy ZBYSZKO
Szanowni Klienci! Z przyjemnością prezentujemy Państwu nową odsłonę sklepów firmowych ZBYSZKO. Galerie Mięs i Wędlin poszerzają swoją ofertę o wyselekcjonowane produkty idealnie komponujące się z naszymi wędlinami oraz różnymi gatunkami mięs. Nie masz pomysłu na obiad - przyjdź do naszego sklepu ...
2017-04-05
Nowe stoisko na Hali Gnom
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż w dniu dzisiejszym otworzyliśmy kolejne stoisko firmowe na hali targowej Gnom w Łodzi przy ul. Dolnej 5. Serdecznie zapraszamy na zakupy szczególnie w okresie przedświątecznym. Stoisko czynne jest w godzinach otwarcia hali. ZAPRASZAMY! ...
2016-08-11
Brzeziny - nowy sklep firmowy
Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 11.08.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Brzezinach przy ul. Modrzewskiego 2, blisko Biedronki. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego sklepu.
2016-05-23
Nowy sklep w CH Teofil
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.05.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi w Centrum Handlowym Teofil przy ul. Aleksandrowskiej 38. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego sklepu.
2016-03-22
Nowy sklep firmowy
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.03.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi, przy ul. Rojnej 3/5. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego sklepu.
2015-10-21
Poszerzenie oferty punktów hurtowych
Szanowni Klienci, Miło nam jest poinformować, iż od jutra 22.10.2015 w punktach sprzedaży hurtowej Zakładów Mięsnych "ZBYSZKO" będzie można zakupić mięso drobiowe. W naszej ofercie znajdzie się między innymi mięso kurze, kacze i indycze. Serdeczenie zapraszamy do naszych hurtowni. W zw...
Kulinarne propozycje:
Przepis
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek. Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Sos borowikowy: Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Przepis
Bryzol z karczku
Karczek myjemy i dzielimy na 4 kotlety. Mięso dokładnie rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą ,pieprzem i mąką. Jajka wybijamy i dokładnie rozbijamy widelcem, doprawiamy je solą i pieprzem. Oprószone mięso zanurzamy w jajku tak, aby cale było nim otoczone i układamy na rozgrzanym oleju, nie zrzucając nadmiaru jajka. Po chwili zmniejszamy ogień pod patelnią i smażymy z obu stron sprawdzając, czy mięso nie jest surowe. Bryzole musimy smażyć znacznie dłużej niż np. „schabowe”. Bryzole możemy podać z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem.
Przepis
Pręga wołowa gotowana pod sosem chrzanowym
Pręgę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, liścia laurowego, ziela angielskiego, Vegety i kilku kropel magii lub sosu sojowo-grzybowego. Mięso gotujemy do momentu, w którym będziemy mogli bez trudu oddzielić od siebie włókna mięsa widelcem. Sos chrzanowy: Na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do momentu delikatnego zarumienienia. Następnie dodajemy kilka łyżek tartego chrzanu i całość chwilę razem smażymy. Dolewamy śmietanę 30% i gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos doprawiamy solą ,pieprzem i szczyptą cukru. Ugotowaną pręgę kroimy w plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem chrzanowym.
Pokaż więcej propozycji