Aktualności
2014-08-14 Strefa Grillowa Zakładów Mięsnych ZBYSZKO
Zapraszamy do Strefy Grillowej Zakładów Mięsnych ZBYSZKO podczas Czempionatu Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia 2014 r.  Specjalnie dla wszystk...
2014-08-07 Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia
Serdecznie zapraszamy wszystkich na Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych, który odbędzie się już 16 i 17 sierpnia. Jako sponsor i organiza...
2014-07-28 "Promocja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi"
Wspólnie z naszym partnerem, producentem najwyższej jakości przypraw firmą Kotanyi, przygotowaliśmy specjalną promocję dla Klientów naszych sklepów...

Aktualności

2014-08-14
Strefa Grillowa Zakładów Mięsnych ZBYSZKO
Zapraszamy do Strefy Grillowej Zakładów Mięsnych ZBYSZKO podczas Czempionatu Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia 2014 r.  Specjalnie dla wszystkich Gości Restauracja Rancho serwować będzie dobrze znane wszystkim specjały grillowe: kaszankę białą z pieczarkami, schaby bekonowe z kością, steki w...
2014-08-07
Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia
Serdecznie zapraszamy wszystkich na Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych, który odbędzie się już 16 i 17 sierpnia. Jako sponsor i organizator wydarzenia przygotowaliśmy wspólnie z naszymi Partnerami szereg atrakcji.  Wstęp oczywiście wolny! Plan tegorocznego Czempionatu już dostępny na...
2014-07-28
"Promocja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi"
Wspólnie z naszym partnerem, producentem najwyższej jakości przypraw firmą Kotanyi, przygotowaliśmy specjalną promocję dla Klientów naszych sklepów w Ozorkowie, Łęczycy, Skierniewicach i Płocku.   Już od jutra wszsycy Klienci, którzy dokonają zakupów za min. 30 zł kupując mięso lub nasze wyroby o...
2014-07-21
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku!
Mamy przyjemność poinformować, że w sobotę 19 lipca otworzyliśmy nowy sklep Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Płocku. W samym centrum miasta, przy ul. Królewieckiej 22, oddaliśmy do dyspozycji Klientów lokal o najwyższym standardzie. Dla zapewnienia komfortu zakupów uruchomione zostały 4 stanowiska kas...
2014-07-09
Zakłady Mięsne "ZBYSZKO" partnerem Dni Ozorkowa 2014
Mamy przyjemność poinformować, że w tym roku zostaliśmy partnerem Dni Ozorkowa 2014. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z imprezy. Na scenie zagrali Na scenie zagrali: Varius Manx, Trzeci Wymiar, ReperWuAr, S.T.O.R.N., Mega Dance, Dedovy Blechy.   link: http://ozorkow.info.pl/bez-kategorii/dni-...
2014-07-03
"Weź się za wołowinę!" ogólnopolski konkurs kulinarny
Z przyjemnością informujemy, że nasza Firma jako jedyny zakład mięsny z województwa łódzkiego bierze udział w ogólnopolskiej akcji pod nazwą "Weź się za wołowinę!". Jest to wydarzenie mające na celu promocję mięsa wołowego wśród konsumentów oraz Szefów Kuchni najlepszych restauracji.  ...
2014-07-02
Nowy sklep Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Łęczycy
Z przyjemnością informujemy, że w sobotę 28.06. nastąpiło otwarcie nowego sklepu Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Łęczycy przy ulicy Kaliskiej 9A. Sklep zlokalizowany jest tuż przy Rynku w nowowybudowanym obiekcie handlowo-usługowym. Jest to także pierwszy sklep zaprojektowany według nowego standardu ...
2014-06-13
Złap byka za rogi! Wielki konkurs grillowy!
Już 23 czerwca rusza Wielki Konkurs grillowy Zakładów Mięsnych ZBYSZKO! Dla wszystkich Klientów przygotowaliśmy linię wyśmienitych produktów grillowych oraz super-grillowe nagrody! Dołącz do naszej zabawy i zgarnij je wszystkie. Wystarczy, że: 1) w okresie do 23.06. do 7.09. zrobisz zakupy w skle...
2014-05-21
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Skierniewicach
Wielkie otwarcie nowego sklepu ZM ZBYSZKO w Skierniewicach! Już w najbliższą sobotę 24 maja od godziny 7.00. Przygotowalismy dla Państwa degustację grillową oraz promocje. Zapraszamy: Skierniewice, Łuczyńskiego 30, osiedle Widok.  Specjalnie dla naszych Klientów przygotowaliśmy promocję na owtarc...
2014-05-07
Konkurs Wielkanocny
Archiwalny konkurs znajduje się pod adresem http://www.zm-zbyszko.pl/pl/konkurs
Kulinarne propozycje:
Przepis
Szponder wołowy w sosie słodko-kwasnym
Szponder kroimy w grubą kostkę i obsmażamy w rondelku na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę i ząbek czosnku. Całość podlewamy woda i dusimy pod przykryciem około 30 minut. W czasie, kiedy mięso się dusi kroimy w grubą kostkę paprykę i ananas. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Kiedy mięso jest już miękkie, dodajemy wszystkie pokrojone składniki. Całość doprawiamy sola, cukrem, sokiem z cytryny i kilkoma kroplami sosu sojowego. Gotujemy całość krótką chwilę i następnie zagęszczamy ostrożnie mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Zawiesinę z maki ziemniaczanej dodajemy powoli, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Danie możemy podać z ryżem lub makaronem sojowym.
Przepis
Stek t-bone z pieczonymi ziemniakami i sałatką vinaigrette
Steka należy marynować w oleju ze świeżymi ziołami przez około 12 godzin. Steka smażymy na rozgrzanym grillu co najmniej 3 minuty z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Po zakończonym smażeniu należy odczekać ok. 3 minut zanim mięso się rozpręży, a następnie posypać gruboziarnistą solą. Łączymy masło z czosnkiem oraz natką pietruszki i po dokładnym połączeniu składników kładziemy cząstkę masła na steku. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz sałatą i sosem vinaigrette. Składniki do przygotowania sosu vinaigrette: Oliwa, ocet winny biały, musztarda z gorczycą, czosnek, pieprz, sól, cukier, natka pietruszki.
Przepis
Karczek pieczony podany w ciemnym sosie
Karczek wieprzowy bez kości w dużym kawałku nacieramy solą, pieprzem ,czosnkiem, papryką słodką, papryką ostrą, majerankiem oraz kilkoma kroplami oliwy tak, aby wszystkie przyprawy pokryły mięso. Doprawiony karczek wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180-200’C piekarnika i pieczemy około 2 godzin. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości mięsa. Karczek możemy piec w przykrytym naczyniu żaroodpornym. Kiedy mięso będzie już upieczone zaczynamy robić sos. Jedną, dwie cebule kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu. Do cebuli dodajemy dwa pokrojone ząbki czosnku i chwile smażymy. Cebule i czosnek oprószamy mąka pszenna i smażymy razem intensywnie mieszając, aż do uzyskania przez mąkę ciemno brązowego koloru, robimy to na małym ogniu tak aby nie spalić mąki. Kiedy mąka już się zarumieni podlewamy ją sosem, który wytopił się z karczku w trakcie pieczenia. Całość intensywnie mieszamy do momentu zagotowania i zgęstnienia. Jeżeli jest taka potrzeba sos doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowany karczek możemy podać z kopytkami i surówką z ogórka kiszonego.
Pokaż więcej propozycji