Aktualności
2016-05-23 Nowy sklep w CH Teofil
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.05.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi w Centrum Handlowy...
2016-03-22 Nowy sklep firmowy
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.03.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi, przy ul. Rojnej 3/...
2015-10-21 Poszerzenie oferty punktów hurtowych
Szanowni Klienci, Miło nam jest poinformować, iż od jutra 22.10.2015 w punktach sprzedaży hurtowej Zakładów Mięsnych "ZBYSZKO" będzie moż...

Aktualności

2016-05-23
Nowy sklep w CH Teofil
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.05.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi w Centrum Handlowym Teofil przy ul. Aleksandrowskiej 38. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego sklepu.
2016-03-22
Nowy sklep firmowy
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.03.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi, przy ul. Rojnej 3/5. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego sklepu.
2015-10-21
Poszerzenie oferty punktów hurtowych
Szanowni Klienci, Miło nam jest poinformować, iż od jutra 22.10.2015 w punktach sprzedaży hurtowej Zakładów Mięsnych "ZBYSZKO" będzie można zakupić mięso drobiowe. W naszej ofercie znajdzie się między innymi mięso kurze, kacze i indycze. Serdeczenie zapraszamy do naszych hurtowni. W zw...
2015-06-29
Turniej siatkówki plażowej ZBYSZKO MINI Premium Arena
Zapraszamy na amatorski turniej siatkówki plażowej - mężczyzn ZBYSZKO MINI Premum Arena Beach Volleyball Cup w Centrum Sportowo-Rekreacyjnym ZBYSZKO w Wiączyniu Dolnym k. Łodzi. W dniach 11 i 18 lipca w systemie brazylijskim rozegrane zostaną fazy eliminacyjne. W dniu 26 lipca odbędzie się finał,...
2015-06-12
II-gi Festyn Rodzinny w Wiśniowej Górze
Zapraszamy na II-gi Festyn Rodzinny w Wiśniowej Górze. 20 czerwca od godziny 9.00 na wszystkich odwiedzających czekać będą wspaniałe atrakcje oraz nasze firmowe stoisko grillowe. Zapraszamy!  
2015-04-30
Nowy sklep ZM ZBYSZKOw Justynowie!
Zapraszamy do nowego sklepu firmowego ZM ZBYSZKO w Justynowie przy ul. Głównej 40.
2015-04-02
ZM ZBYSZKO sponsorem SPA Prestige Awards
Z dumą informujemy, że zostaliśmy Sponsorem tegorocznej edycji Spa Prestige Awards. Gala konkursowa zorganizowana została w nowej, prestiżowej części hotelu Airport Okęcie w Warszawie w dniu 31 marca 2015 o godz 20.00 (Sala Galaxy). Imprezę poprowadziła Joanna Kurowska - znana i ceniona polska ak...
2015-03-18
Wielkanoc tuż tuż!
Wielkanoc już za pasem i czas rozpocząć wielkie przygotowania do tego ważnego święta. Nieodzownym elementem tego okresu są pyszne i aromatyczne wędliny. W tym roku jak zawsze proponujemy Państwu doskonałe białe kiełbasy i wędzonki oraz nowość, czyli mięsa w folii do pieczenia. Idealne do samodzie...
2015-02-18
"Rabaty za zakupy" promocja dla Klientów ZM ZBYSZKO
Zapraszamy do skorzystania ze specjalnej promocji dla Klientów sklepów firmowych ZM ZBYSZKO. Wszyscy Klienci, którzy dokonają zakupów w wybranych sklepach firmowych za kwotę min. 50 PLN będą mogli skorzystać z rabatu do Restauracji Rancho w Centrum Sportowo-Rekreacyjnym ZBYSZKO w Wiączyniu Dolnym...
2015-02-05
Wołowina kulinarna! Królewski smak.
Wołowina przez wielu szefów kuchni, i nie tylko, uznawana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięsa. Co raz częściej także zaczyna gościć na naszych stołach. W sklepach firmowych ZM ZBYSZKO oferujemy wołowinę pochodzącą z własnego uboju, ze starannie wyselekcjonowaneg bydła. Nie pakujem...
Kulinarne propozycje:
Przepis
Szponder wołowy w sosie słodko-kwasnym
Szponder kroimy w grubą kostkę i obsmażamy w rondelku na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę i ząbek czosnku. Całość podlewamy woda i dusimy pod przykryciem około 30 minut. W czasie, kiedy mięso się dusi kroimy w grubą kostkę paprykę i ananas. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Kiedy mięso jest już miękkie, dodajemy wszystkie pokrojone składniki. Całość doprawiamy sola, cukrem, sokiem z cytryny i kilkoma kroplami sosu sojowego. Gotujemy całość krótką chwilę i następnie zagęszczamy ostrożnie mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Zawiesinę z maki ziemniaczanej dodajemy powoli, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Danie możemy podać z ryżem lub makaronem sojowym.
Przepis
Poliki wołowe w sosie własnym
Poliki myjemy, oprószamy solą, pieprzem oraz mąkaą i obsmażamy dokładnie z każdej strony na rozgrzanym oleju. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem z mięsem. Warzywa i mięso układamy w garnku i zalewamy woda doprawiając całość sola, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu, w którym poliki będą miękkie. Następnie do duszącego się mięsa dolewamy wina i całość gotujemy jeszcze około 10-15 min. Mięso wyjmujemy i dzielimy ostrożnie na 4 porcje w poprzek włókien i układamy na talerzach. Wywar doprawiamy do smaku i polewamy nim mięso. Poliki można podawać z kaszą gryczaną lub ryżem i surówką z kiszonego ogórka.
Przepis
Karczek pieczony podany w ciemnym sosie
Karczek wieprzowy bez kości w dużym kawałku nacieramy solą, pieprzem ,czosnkiem, papryką słodką, papryką ostrą, majerankiem oraz kilkoma kroplami oliwy tak, aby wszystkie przyprawy pokryły mięso. Doprawiony karczek wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180-200’C piekarnika i pieczemy około 2 godzin. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości mięsa. Karczek możemy piec w przykrytym naczyniu żaroodpornym. Kiedy mięso będzie już upieczone zaczynamy robić sos. Jedną, dwie cebule kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu. Do cebuli dodajemy dwa pokrojone ząbki czosnku i chwile smażymy. Cebule i czosnek oprószamy mąka pszenna i smażymy razem intensywnie mieszając, aż do uzyskania przez mąkę ciemno brązowego koloru, robimy to na małym ogniu tak aby nie spalić mąki. Kiedy mąka już się zarumieni podlewamy ją sosem, który wytopił się z karczku w trakcie pieczenia. Całość intensywnie mieszamy do momentu zagotowania i zgęstnienia. Jeżeli jest taka potrzeba sos doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowany karczek możemy podać z kopytkami i surówką z ogórka kiszonego.
Pokaż więcej propozycji