Aktualności
2017-09-06
PROMOCJA
2017-06-12
NOWOŚĆ! Delikatesy ZBYSZKO
Szanowni Klienci!
Z przyjemnością prezentujemy Państwu nową odsłonę sklepów firmowych ZBYSZKO. Galerie Mięs i Wędlin poszerzają swoją ofertę o wyselekcjonowane produkty idealnie komponujące się z naszymi wędlinami oraz różnymi gatunkami mięs. Nie masz pomysłu na obiad - przyjdź do naszego sklepu ...
2017-04-05
Nowe stoisko na Hali Gnom
Szanowni Klienci,
Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż w dniu dzisiejszym otworzyliśmy kolejne stoisko firmowe na hali targowej Gnom w Łodzi przy ul. Dolnej 5. Serdecznie zapraszamy na zakupy szczególnie w okresie przedświątecznym.
Stoisko czynne jest w godzinach otwarcia hali.
ZAPRASZAMY!
...
2015-10-21
Poszerzenie oferty punktów hurtowych
2015-06-29
Turniej siatkówki plażowej ZBYSZKO MINI Premium Arena
Zapraszamy na amatorski turniej siatkówki plażowej - mężczyzn ZBYSZKO MINI Premum Arena Beach Volleyball Cup w Centrum Sportowo-Rekreacyjnym ZBYSZKO w Wiączyniu Dolnym k. Łodzi.
W dniach 11 i 18 lipca w systemie brazylijskim rozegrane zostaną fazy eliminacyjne. W dniu 26 lipca odbędzie się finał,...
212,0210,0208,0203,0200,0198,0194,0193,0192,0186,0
Kulinarne propozycje:
Przepis
Pręga wołowa gotowana pod sosem chrzanowym
Pręgę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, liścia laurowego, ziela angielskiego, Vegety i kilku kropel magii lub sosu sojowo-grzybowego. Mięso gotujemy do momentu, w którym będziemy mogli bez trudu oddzielić od siebie włókna mięsa widelcem.
Sos chrzanowy:
Na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do momentu delikatnego zarumienienia. Następnie dodajemy kilka łyżek tartego chrzanu i całość chwilę razem smażymy. Dolewamy śmietanę 30% i gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Sos doprawiamy solą ,pieprzem i szczyptą cukru.
Ugotowaną pręgę kroimy w plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem chrzanowym.
Przepis
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek.
Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju.
Sos borowikowy:
Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Przepis
Poliki wołowe w sosie własnym
Poliki myjemy, oprószamy solą, pieprzem oraz mąkaą i obsmażamy dokładnie z każdej strony na rozgrzanym oleju. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem z mięsem. Warzywa i mięso układamy w garnku i zalewamy woda doprawiając całość sola, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu, w którym poliki będą miękkie. Następnie do duszącego się mięsa dolewamy wina i całość gotujemy jeszcze około 10-15 min.
Mięso wyjmujemy i dzielimy ostrożnie na 4 porcje w poprzek włókien i układamy na talerzach. Wywar doprawiamy do smaku i polewamy nim mięso. Poliki można podawać z kaszą gryczaną lub ryżem i surówką z kiszonego ogórka.