Aktualności
2015-04-30 Nowy sklep ZM ZBYSZKOw Justynowie!
Zapraszamy do nowego sklepu firmowego ZM ZBYSZKO w Justynowie przy ul. Głównej 40.
2015-04-02 ZM ZBYSZKO sponsorem SPA Prestige Awards
Z dumą informujemy, że zostaliśmy Sponsorem tegorocznej edycji Spa Prestige Awards. Gala konkursowa zorganizowana została w nowej, prestiżowej częś...
2015-03-18 Wielkanoc tuż tuż!
Wielkanoc już za pasem i czas rozpocząć wielkie przygotowania do tego ważnego święta. Nieodzownym elementem tego okresu są pyszne i aromatyczne węd...

Aktualności

2015-04-30
Nowy sklep ZM ZBYSZKOw Justynowie!
Zapraszamy do nowego sklepu firmowego ZM ZBYSZKO w Justynowie przy ul. Głównej 40.
2015-04-02
ZM ZBYSZKO sponsorem SPA Prestige Awards
Z dumą informujemy, że zostaliśmy Sponsorem tegorocznej edycji Spa Prestige Awards. Gala konkursowa zorganizowana została w nowej, prestiżowej części hotelu Airport Okęcie w Warszawie w dniu 31 marca 2015 o godz 20.00 (Sala Galaxy). Imprezę poprowadziła Joanna Kurowska - znana i ceniona polska ak...
2015-03-18
Wielkanoc tuż tuż!
Wielkanoc już za pasem i czas rozpocząć wielkie przygotowania do tego ważnego święta. Nieodzownym elementem tego okresu są pyszne i aromatyczne wędliny. W tym roku jak zawsze proponujemy Państwu doskonałe białe kiełbasy i wędzonki oraz nowość, czyli mięsa w folii do pieczenia. Idealne do samodzie...
2015-02-18
"Rabaty za zakupy" promocja dla Klientów ZM ZBYSZKO
Zapraszamy do skorzystania ze specjalnej promocji dla Klientów sklepów firmowych ZM ZBYSZKO. Wszyscy Klienci, którzy dokonają zakupów w wybranych sklepach firmowych za kwotę min. 50 PLN będą mogli skorzystać z rabatu do Restauracji Rancho w Centrum Sportowo-Rekreacyjnym ZBYSZKO w Wiączyniu Dolnym...
2015-02-05
Wołowina kulinarna! Królewski smak.
Wołowina przez wielu szefów kuchni, i nie tylko, uznawana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięsa. Co raz częściej także zaczyna gościć na naszych stołach. W sklepach firmowych ZM ZBYSZKO oferujemy wołowinę pochodzącą z własnego uboju, ze starannie wyselekcjonowaneg bydła. Nie pakujem...
2015-01-30
ZM ZBYSZKO na targach Gruene Woche
Z przyjemnością informujemy, że otrzymaliśmy zaproszenie do uczestnictwa w targach Gruene Woche w Berlinie. Targi te już 80-ta edycja wydarzenia, którego renoma znana jest w całej Europie. Wyjazd organizowany był przez Urząd Marszałkowski woj. łódzkiego. Do uczestnictwa zaproszeni zostali regiona...
2014-12-08
Nowy sklep firmowy w Płocku!
Z przyjemnością informujemy, że w ostatnią sobotę 6 grudnia otwarty został nasz nowy sklep firmowy w Płocku przy ul. Gierzyńskiego 17C. Otwarcie sklepu w tej lokalizacji to odpowiedź na sugestie Klientów odwiedzających nasze sklepy przy Królewieckiej i Rembielińskiego. Tutaj także ulokowano stois...
2014-11-24
Nowość na Święta! Mięsa do pieczenia
Święta tuż tuż! Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa specjalną propozycję mięs wołowych i wieprzowych w specjalnej folii, która umożliwia ich pieczenie w domowym piekarniku. Specjalna mieszanka przypraw gwarantuję doskonały smak i aromat dań. Folia chroni produkt podczas pieczenia i zapewnia ...
2014-11-07
Godziny pracy sklepów 10.11.2014 r
Szanowni Klienci, Uprzejmie informujemy, że sklepy firmowe ZM ZBYSZKO pracują w poniedziałek 10.11.2014 w normalnym trybie. Zapraszamy. Z poważaniem, Zakłady Mięsne ZBYSZKO
2014-10-28
Super promocja! Zapraszamy!
W tym tygodniu specjalnie dla naszych Klientów przygotowaliśmy wyjątkowe obniżki cenowe:   Promocja obowiązuje od 29.10. do 6.11. w poniższych sklepach: Łódź, Wileńska 50 Łódź, Wyszyńskiego 67 Skierniewice, Łuczyńskiego 30 Łódź, Zakładowa 56 Łódź, Skrzetuskiego 15  
Kulinarne propozycje:
Przepis
Rolada cielęca z żurawiną
Z mięsa zdejmujemy błony i cienko je rozbijamy starając się nie dzielić go na mniejsze kawałki. Kiedy mięso jest już rozbite, delikatnie układamy je na stole i posypujemy solą, pieprzem, majerankiem oraz słodką papryką. Następnie na mięsie układamy owoce żurawiny i delikatnie zwijamy całość w rulon uważając, żeby mięso nie uległo rozerwaniu. Zwinięte mięso przekładamy na folię aluminiową i posypujemy raz jeszcze wszystkimi przyprawami. Następnie ostrożnie zwijamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 90 minut. Tak przygotowaną roladę możemy podać jako zimną przekąskę, lub jako gorące danie mięsne. Roladę serwowaną na zimno należy podać z dipem przygotowanym z żurawiny do mięs oraz chrzanu, połączonych w proporcji 1:1. Do rolady na ciepło idealnie pasuje sos żurawinowy. Możemy przygotować go samodzielnie dodając ok. 100 ml żurawiny do mięs i ok. 50 ml czerwonego, wytrawnego wina do 200 ml gotującego się bulionu lub rosołu. Całość należy zagotować, doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cukrem oraz delikatnie zagęścić zawiesiną z mąki ziemniaczanej.
Przepis
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek. Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Sos borowikowy: Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Przepis
Żeberka pieczona w miodzie
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy żeberka i odstawiamy je na 2-3 godziny, aby się zamarynowały. Po upływie tego czasu żeberka wykładamy na blachę i oblewamy pozostałą marynatą. Żeberka wkładamy do rozgrzanego do 180-200 st. C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Żeberka są idealnie upieczone, kiedy bez problemu możemy wyciągnąć z nich kostki obracając je lekko palcami. Do tak przygotowanych żeberek bardzo dobrze pasują opiekane ziemniaki i fasola szparagowa pod złotą zasmażką.
Pokaż więcej propozycji