Aktualności
2015-03-18 Wielkanoc tuż tuż!
Wielkanoc już za pasem i czas rozpocząć wielkie przygotowania do tego ważnego święta. Nieodzownym elementem tego okresu są pyszne i aromatyczne węd...
2015-02-18 "Rabaty za zakupy" promocja dla Klientów ZM ZBYSZKO
Zapraszamy do skorzystania ze specjalnej promocji dla Klientów sklepów firmowych ZM ZBYSZKO. Wszyscy Klienci, którzy dokonają zakupów w wybranych s...
2015-02-05 Wołowina kulinarna! Królewski smak.
Wołowina przez wielu szefów kuchni, i nie tylko, uznawana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięsa. Co raz częściej także zaczyna gościć...

Aktualności

2015-03-18
Wielkanoc tuż tuż!
Wielkanoc już za pasem i czas rozpocząć wielkie przygotowania do tego ważnego święta. Nieodzownym elementem tego okresu są pyszne i aromatyczne wędliny. W tym roku jak zawsze proponujemy Państwu doskonałe białe kiełbasy i wędzonki oraz nowość, czyli mięsa w folii do pieczenia. Idealne do samodzie...
2015-02-18
"Rabaty za zakupy" promocja dla Klientów ZM ZBYSZKO
Zapraszamy do skorzystania ze specjalnej promocji dla Klientów sklepów firmowych ZM ZBYSZKO. Wszyscy Klienci, którzy dokonają zakupów w wybranych sklepach firmowych za kwotę min. 50 PLN będą mogli skorzystać z rabatu do Restauracji Rancho w Centrum Sportowo-Rekreacyjnym ZBYSZKO w Wiączyniu Dolnym...
2015-02-05
Wołowina kulinarna! Królewski smak.
Wołowina przez wielu szefów kuchni, i nie tylko, uznawana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięsa. Co raz częściej także zaczyna gościć na naszych stołach. W sklepach firmowych ZM ZBYSZKO oferujemy wołowinę pochodzącą z własnego uboju, ze starannie wyselekcjonowaneg bydła. Nie pakujem...
2015-01-30
ZM ZBYSZKO na targach Gruene Woche
Z przyjemnością informujemy, że otrzymaliśmy zaproszenie do uczestnictwa w targach Gruene Woche w Berlinie. Targi te już 80-ta edycja wydarzenia, którego renoma znana jest w całej Europie. Wyjazd organizowany był przez Urząd Marszałkowski woj. łódzkiego. Do uczestnictwa zaproszeni zostali regiona...
2014-12-08
Nowy sklep firmowy w Płocku!
Z przyjemnością informujemy, że w ostatnią sobotę 6 grudnia otwarty został nasz nowy sklep firmowy w Płocku przy ul. Gierzyńskiego 17C. Otwarcie sklepu w tej lokalizacji to odpowiedź na sugestie Klientów odwiedzających nasze sklepy przy Królewieckiej i Rembielińskiego. Tutaj także ulokowano stois...
2014-11-24
Nowość na Święta! Mięsa do pieczenia
Święta tuż tuż! Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa specjalną propozycję mięs wołowych i wieprzowych w specjalnej folii, która umożliwia ich pieczenie w domowym piekarniku. Specjalna mieszanka przypraw gwarantuję doskonały smak i aromat dań. Folia chroni produkt podczas pieczenia i zapewnia ...
2014-11-07
Godziny pracy sklepów 10.11.2014 r
Szanowni Klienci, Uprzejmie informujemy, że sklepy firmowe ZM ZBYSZKO pracują w poniedziałek 10.11.2014 w normalnym trybie. Zapraszamy. Z poważaniem, Zakłady Mięsne ZBYSZKO
2014-10-28
Super promocja! Zapraszamy!
W tym tygodniu specjalnie dla naszych Klientów przygotowaliśmy wyjątkowe obniżki cenowe:   Promocja obowiązuje od 29.10. do 6.11. w poniższych sklepach: Łódź, Wileńska 50 Łódź, Wyszyńskiego 67 Skierniewice, Łuczyńskiego 30 Łódź, Zakładowa 56 Łódź, Skrzetuskiego 15  
2014-10-28
Wielkie otwarcie nowego sklepu na Retkinii!
21 października otwarty został nowy sklep firmowy Zakładów Mięsnych ZBYSZKO przy ul. Armii Krajowej 37 w Łodzi. Na tę okazje przygotowaliśmy degustację oraz promocje dla naszych Klientów. Przy projektowaniu sklepu wykorzystane zostały najnowsze trendy w zakresie aranżacji wnętrza oraz ekspozycji ...
2014-10-10
ZM ZBYSZKO na Targach Pracy w Ptak Expo!
Już w najbliższą sobotę zapraszamy na Targi Pracy w Ptak Expo w Rzgowie.    To już druga edycja Targów Pracy organizowane przez Ptak S.A. Pierwsza edycja targów odbyła się 13 października 2012 r. w związku z otwarciem Ptak Outlet. Na Targi  przybyło ponad 3 tysiące osób zainteresowanych podjęciem...
Kulinarne propozycje:
Przepis
Stek t-bone z pieczonymi ziemniakami i sałatką vinaigrette
Steka należy marynować w oleju ze świeżymi ziołami przez około 12 godzin. Steka smażymy na rozgrzanym grillu co najmniej 3 minuty z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Po zakończonym smażeniu należy odczekać ok. 3 minut zanim mięso się rozpręży, a następnie posypać gruboziarnistą solą. Łączymy masło z czosnkiem oraz natką pietruszki i po dokładnym połączeniu składników kładziemy cząstkę masła na steku. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz sałatą i sosem vinaigrette. Składniki do przygotowania sosu vinaigrette: Oliwa, ocet winny biały, musztarda z gorczycą, czosnek, pieprz, sól, cukier, natka pietruszki.
Przepis
Pręga wołowa gotowana pod sosem chrzanowym
Pręgę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, liścia laurowego, ziela angielskiego, Vegety i kilku kropel magii lub sosu sojowo-grzybowego. Mięso gotujemy do momentu, w którym będziemy mogli bez trudu oddzielić od siebie włókna mięsa widelcem. Sos chrzanowy: Na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do momentu delikatnego zarumienienia. Następnie dodajemy kilka łyżek tartego chrzanu i całość chwilę razem smażymy. Dolewamy śmietanę 30% i gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos doprawiamy solą ,pieprzem i szczyptą cukru. Ugotowaną pręgę kroimy w plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem chrzanowym.
Przepis
Poliki wołowe w sosie własnym
Poliki myjemy, oprószamy solą, pieprzem oraz mąkaą i obsmażamy dokładnie z każdej strony na rozgrzanym oleju. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem z mięsem. Warzywa i mięso układamy w garnku i zalewamy woda doprawiając całość sola, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu, w którym poliki będą miękkie. Następnie do duszącego się mięsa dolewamy wina i całość gotujemy jeszcze około 10-15 min. Mięso wyjmujemy i dzielimy ostrożnie na 4 porcje w poprzek włókien i układamy na talerzach. Wywar doprawiamy do smaku i polewamy nim mięso. Poliki można podawać z kaszą gryczaną lub ryżem i surówką z kiszonego ogórka.
Pokaż więcej propozycji