Aktualności
2014-07-28 "Promocja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi"
Wspólnie z naszym partnerem, producentem najwyższej jakości przypraw firmą Kotanyi, przygotowaliśmy specjalną promocję dla Klientów naszych sklepów...
2014-07-21 Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku!
Mamy przyjemność poinformować, że w sobotę 19 lipca otworzyliśmy nowy sklep Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Płocku. W samym centrum miasta, przy ul. Kr...
2014-07-09 Zakłady Mięsne "ZBYSZKO" partnerem Dni Ozorkowa 2014
Mamy przyjemność poinformować, że w tym roku zostaliśmy partnerem Dni Ozorkowa 2014. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z imprezy. Na scenie zagr...

Aktualności

2014-07-28
"Promocja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi"
Wspólnie z naszym partnerem, producentem najwyższej jakości przypraw firmą Kotanyi, przygotowaliśmy specjalną promocję dla Klientów naszych sklepów w Ozorkowie, Łęczycy, Skierniewicach i Płocku.   Już od jutra wszsycy Klienci, którzy dokonają zakupów za min. 30 zł kupując mięso lub nasze wyroby o...
2014-07-21
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku!
Mamy przyjemność poinformować, że w sobotę 19 lipca otworzyliśmy nowy sklep Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Płocku. W samym centrum miasta, przy ul. Królewieckiej 22, oddaliśmy do dyspozycji Klientów lokal o najwyższym standardzie. Dla zapewnienia komfortu zakupów uruchomione zostały 4 stanowiska kas...
2014-07-09
Zakłady Mięsne "ZBYSZKO" partnerem Dni Ozorkowa 2014
Mamy przyjemność poinformować, że w tym roku zostaliśmy partnerem Dni Ozorkowa 2014. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z imprezy. Na scenie zagrali Na scenie zagrali: Varius Manx, Trzeci Wymiar, ReperWuAr, S.T.O.R.N., Mega Dance, Dedovy Blechy.   link: http://ozorkow.info.pl/bez-kategorii/dni-...
2014-07-03
"Weź się za wołowinę!" ogólnopolski konkurs kulinarny
Z przyjemnością informujemy, że nasza Firma jako jedyny zakład mięsny z województwa łódzkiego bierze udział w ogólnopolskiej akcji pod nazwą "Weź się za wołowinę!". Jest to wydarzenie mające na celu promocję mięsa wołowego wśród konsumentów oraz Szefów Kuchni najlepszych restauracji.  ...
2014-07-02
Nowy sklep Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Łęczycy
Z przyjemnością informujemy, że w sobotę 28.06. nastąpiło otwarcie nowego sklepu Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Łęczycy przy ulicy Kaliskiej 9A. Sklep zlokalizowany jest tuż przy Rynku w nowowybudowanym obiekcie handlowo-usługowym. Jest to także pierwszy sklep zaprojektowany według nowego standardu ...
2014-06-13
Złap byka za rogi! Wielki konkurs grillowy!
Już 23 czerwca rusza Wielki Konkurs grillowy Zakładów Mięsnych ZBYSZKO! Dla wszystkich Klientów przygotowaliśmy linię wyśmienitych produktów grillowych oraz super-grillowe nagrody! Dołącz do naszej zabawy i zgarnij je wszystkie. Wystarczy, że: 1) w okresie do 23.06. do 7.09. zrobisz zakupy w skle...
2014-05-21
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Skierniewicach
Wielkie otwarcie nowego sklepu ZM ZBYSZKO w Skierniewicach! Już w najbliższą sobotę 24 maja od godziny 7.00. Przygotowalismy dla Państwa degustację grillową oraz promocje. Zapraszamy: Skierniewice, Łuczyńskiego 30, osiedle Widok.  Specjalnie dla naszych Klientów przygotowaliśmy promocję na owtarc...
2014-05-07
Konkurs Wielkanocny
Archiwalny konkurs znajduje się pod adresem http://www.zm-zbyszko.pl/pl/konkurs
2014-04-25
Nowa oferta grillowa na "majówkę"
Zapraszamy do zapoznanie się z najnowszą ofertą produktów na grilla. Proponujemy doskonałe kiełbasy grillowe, mięsa wieprzowe oraz steki wołowe! Każdy znajdzie coś dla siebie. 
2014-04-12
Targi World Food Warsaw
W dniach 9-11 kwietnia w Warszawie odbyły się I-sze Międzynarodowe Targi Żywności World Food Warsaw 2014. Zakład Mięsny „ZBYSZKO” zaprezentował podczas tego wydarzenia pełną gamę swoich produktów oraz specjalną ofertę mięsa wołowego i wieprzowego dla branży HORECA. Ogromnym zainteresowaniem odwie...
Kulinarne propozycje:
Przepis
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek. Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Sos borowikowy: Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Przepis
Szponder wołowy w sosie słodko-kwasnym
Szponder kroimy w grubą kostkę i obsmażamy w rondelku na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę i ząbek czosnku. Całość podlewamy woda i dusimy pod przykryciem około 30 minut. W czasie, kiedy mięso się dusi kroimy w grubą kostkę paprykę i ananas. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Kiedy mięso jest już miękkie, dodajemy wszystkie pokrojone składniki. Całość doprawiamy sola, cukrem, sokiem z cytryny i kilkoma kroplami sosu sojowego. Gotujemy całość krótką chwilę i następnie zagęszczamy ostrożnie mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Zawiesinę z maki ziemniaczanej dodajemy powoli, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Danie możemy podać z ryżem lub makaronem sojowym.
Przepis
Bryzol z karczku
Karczek myjemy i dzielimy na 4 kotlety. Mięso dokładnie rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą ,pieprzem i mąką. Jajka wybijamy i dokładnie rozbijamy widelcem, doprawiamy je solą i pieprzem. Oprószone mięso zanurzamy w jajku tak, aby cale było nim otoczone i układamy na rozgrzanym oleju, nie zrzucając nadmiaru jajka. Po chwili zmniejszamy ogień pod patelnią i smażymy z obu stron sprawdzając, czy mięso nie jest surowe. Bryzole musimy smażyć znacznie dłużej niż np. „schabowe”. Bryzole możemy podać z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem.
Pokaż więcej propozycji