Aktualności
2014-09-02 Przepyszne wędliny śniadaniowe od ZM ZBYSZKO
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wędlin śniadaniowych, wędzonek i wędlin blokowych idealnych na drugie śniadanie. Smaczne, pożywne i zawsze w ...
2014-08-14 Strefa Grillowa Zakładów Mięsnych ZBYSZKO
Zapraszamy do Strefy Grillowej Zakładów Mięsnych ZBYSZKO podczas Czempionatu Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia 2014 r.  Specjalnie dla wszystk...
2014-08-07 Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia
Serdecznie zapraszamy wszystkich na Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych, który odbędzie się już 16 i 17 sierpnia. Jako sponsor i organiza...

Aktualności

2014-09-02
Przepyszne wędliny śniadaniowe od ZM ZBYSZKO
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wędlin śniadaniowych, wędzonek i wędlin blokowych idealnych na drugie śniadanie. Smaczne, pożywne i zawsze w doskonałej cenie. Zapraszamy! 
2014-08-14
Strefa Grillowa Zakładów Mięsnych ZBYSZKO
Zapraszamy do Strefy Grillowej Zakładów Mięsnych ZBYSZKO podczas Czempionatu Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia 2014 r.  Specjalnie dla wszystkich Gości Restauracja Rancho serwować będzie dobrze znane wszystkim specjały grillowe: kaszankę białą z pieczarkami, schaby bekonowe z kością, steki w...
2014-08-07
Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych 16 i 17 sierpnia
Serdecznie zapraszamy wszystkich na Ogólnopolski Czempionat Koni Ras Szlachetnych, który odbędzie się już 16 i 17 sierpnia. Jako sponsor i organizator wydarzenia przygotowaliśmy wspólnie z naszymi Partnerami szereg atrakcji.  Wstęp oczywiście wolny! Plan tegorocznego Czempionatu już dostępny na...
2014-07-28
"Promocja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi"
Wspólnie z naszym partnerem, producentem najwyższej jakości przypraw firmą Kotanyi, przygotowaliśmy specjalną promocję dla Klientów naszych sklepów w Ozorkowie, Łęczycy, Skierniewicach i Płocku.   Już od jutra wszsycy Klienci, którzy dokonają zakupów za min. 30 zł kupując mięso lub nasze wyroby o...
2014-07-21
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku!
Mamy przyjemność poinformować, że w sobotę 19 lipca otworzyliśmy nowy sklep Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Płocku. W samym centrum miasta, przy ul. Królewieckiej 22, oddaliśmy do dyspozycji Klientów lokal o najwyższym standardzie. Dla zapewnienia komfortu zakupów uruchomione zostały 4 stanowiska kas...
2014-07-09
Zakłady Mięsne "ZBYSZKO" partnerem Dni Ozorkowa 2014
Mamy przyjemność poinformować, że w tym roku zostaliśmy partnerem Dni Ozorkowa 2014. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z imprezy. Na scenie zagrali Na scenie zagrali: Varius Manx, Trzeci Wymiar, ReperWuAr, S.T.O.R.N., Mega Dance, Dedovy Blechy.   link: http://ozorkow.info.pl/bez-kategorii/dni-...
2014-07-03
"Weź się za wołowinę!" ogólnopolski konkurs kulinarny
Z przyjemnością informujemy, że nasza Firma jako jedyny zakład mięsny z województwa łódzkiego bierze udział w ogólnopolskiej akcji pod nazwą "Weź się za wołowinę!". Jest to wydarzenie mające na celu promocję mięsa wołowego wśród konsumentów oraz Szefów Kuchni najlepszych restauracji.  ...
2014-07-02
Nowy sklep Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Łęczycy
Z przyjemnością informujemy, że w sobotę 28.06. nastąpiło otwarcie nowego sklepu Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Łęczycy przy ulicy Kaliskiej 9A. Sklep zlokalizowany jest tuż przy Rynku w nowowybudowanym obiekcie handlowo-usługowym. Jest to także pierwszy sklep zaprojektowany według nowego standardu ...
2014-06-13
Złap byka za rogi! Wielki konkurs grillowy!
Już 23 czerwca rusza Wielki Konkurs grillowy Zakładów Mięsnych ZBYSZKO! Dla wszystkich Klientów przygotowaliśmy linię wyśmienitych produktów grillowych oraz super-grillowe nagrody! Dołącz do naszej zabawy i zgarnij je wszystkie. Wystarczy, że: 1) w okresie do 23.06. do 7.09. zrobisz zakupy w skle...
2014-05-21
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Skierniewicach
Wielkie otwarcie nowego sklepu ZM ZBYSZKO w Skierniewicach! Już w najbliższą sobotę 24 maja od godziny 7.00. Przygotowalismy dla Państwa degustację grillową oraz promocje. Zapraszamy: Skierniewice, Łuczyńskiego 30, osiedle Widok.  Specjalnie dla naszych Klientów przygotowaliśmy promocję na owtarc...
Kulinarne propozycje:
Przepis
Karczek pieczony podany w ciemnym sosie
Karczek wieprzowy bez kości w dużym kawałku nacieramy solą, pieprzem ,czosnkiem, papryką słodką, papryką ostrą, majerankiem oraz kilkoma kroplami oliwy tak, aby wszystkie przyprawy pokryły mięso. Doprawiony karczek wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180-200’C piekarnika i pieczemy około 2 godzin. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości mięsa. Karczek możemy piec w przykrytym naczyniu żaroodpornym. Kiedy mięso będzie już upieczone zaczynamy robić sos. Jedną, dwie cebule kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu. Do cebuli dodajemy dwa pokrojone ząbki czosnku i chwile smażymy. Cebule i czosnek oprószamy mąka pszenna i smażymy razem intensywnie mieszając, aż do uzyskania przez mąkę ciemno brązowego koloru, robimy to na małym ogniu tak aby nie spalić mąki. Kiedy mąka już się zarumieni podlewamy ją sosem, który wytopił się z karczku w trakcie pieczenia. Całość intensywnie mieszamy do momentu zagotowania i zgęstnienia. Jeżeli jest taka potrzeba sos doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowany karczek możemy podać z kopytkami i surówką z ogórka kiszonego.
Przepis
Stek t-bone z pieczonymi ziemniakami i sałatką vinaigrette
Steka należy marynować w oleju ze świeżymi ziołami przez około 12 godzin. Steka smażymy na rozgrzanym grillu co najmniej 3 minuty z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Po zakończonym smażeniu należy odczekać ok. 3 minut zanim mięso się rozpręży, a następnie posypać gruboziarnistą solą. Łączymy masło z czosnkiem oraz natką pietruszki i po dokładnym połączeniu składników kładziemy cząstkę masła na steku. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz sałatą i sosem vinaigrette. Składniki do przygotowania sosu vinaigrette: Oliwa, ocet winny biały, musztarda z gorczycą, czosnek, pieprz, sól, cukier, natka pietruszki.
Przepis
Bryzol z karczku
Karczek myjemy i dzielimy na 4 kotlety. Mięso dokładnie rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą ,pieprzem i mąką. Jajka wybijamy i dokładnie rozbijamy widelcem, doprawiamy je solą i pieprzem. Oprószone mięso zanurzamy w jajku tak, aby cale było nim otoczone i układamy na rozgrzanym oleju, nie zrzucając nadmiaru jajka. Po chwili zmniejszamy ogień pod patelnią i smażymy z obu stron sprawdzając, czy mięso nie jest surowe. Bryzole musimy smażyć znacznie dłużej niż np. „schabowe”. Bryzole możemy podać z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem.
Pokaż więcej propozycji