ZM Zbyszko - Aktualności
Aktualności
2018-03-20 PORADNIK WIELKANOCNY
Szanowni Klienci, właśnie zakończyliśmy prace nad kolejnym wydaniem Poradnika, który już od jutra będzie dostępny w naszych sklepach Zbyszko – BEZP...
2018-01-10 NOWOŚCI
Już od dziś w naszych sklepach pojawią się kolejne nowości. Zapraszamy wszystkich smakoszy flaków wołowych oraz tatara wołowego na zakupy do naszyc...
2017-12-06 PORADNIK ŚWIĄTECZNY
Szanowni Klienci, już od jutra w naszych galeriach dostępny będzie bezpłatny Poradnik Świąteczny przygotowany specjalnie z okazji zbilżających się ...

Aktualności

2018-03-20
PORADNIK WIELKANOCNY
Szanowni Klienci, właśnie zakończyliśmy prace nad kolejnym wydaniem Poradnika, który już od jutra będzie dostępny w naszych sklepach Zbyszko – BEZPŁATNIE!  
2018-01-10
NOWOŚCI
Już od dziś w naszych sklepach pojawią się kolejne nowości. Zapraszamy wszystkich smakoszy flaków wołowych oraz tatara wołowego na zakupy do naszych sklepów. Na wybranych placówkach przeprowadzimy specjalnie dla Państwa degustacjie. Poniżej przedstawiamy plan degustacji na najbliższe dni: 1. Skle...
2017-12-06
PORADNIK ŚWIĄTECZNY
Szanowni Klienci, już od jutra w naszych galeriach dostępny będzie bezpłatny Poradnik Świąteczny przygotowany specjalnie z okazji zbilżających się Świąt Bożego Narodzenia. Znajdziecie w nim Państwo między innymi: porady, ciekawostki, przepisy oraz propozycje na świąteczny stół. Życzymy udanej lek...
2017-10-27
PROMOCJA
Szanowni Klienci! Do sklepów Zbyszko znów zawitały PROMOCJE!   Serdelowa: obecna cena 14,80 zł/kg,  cena promocyjna 12,80 zł/kg   Pasztet domowy: obecna cena 19,80 zł/kg, cena promocyjna 18,80 zł/kg   MEGA OKAZJA! Boczek wędzony: obecna cena 24,80 zł/kg, cena promocyjna 18,80 zł/kg. Prom...
2017-06-12
NOWOŚĆ! Delikatesy ZBYSZKO
Szanowni Klienci! Z przyjemnością prezentujemy Państwu nową odsłonę sklepów firmowych ZBYSZKO. Galerie Mięs i Wędlin poszerzają swoją ofertę o wyselekcjonowane produkty idealnie komponujące się z naszymi wędlinami oraz różnymi gatunkami mięs. Nie masz pomysłu na obiad - przyjdź do naszego sklepu ...
2017-04-05
Nowe stoisko na Hali Gnom
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż w dniu dzisiejszym otworzyliśmy kolejne stoisko firmowe na hali targowej Gnom w Łodzi przy ul. Dolnej 5. Serdecznie zapraszamy na zakupy szczególnie w okresie przedświątecznym. Stoisko czynne jest w godzinach otwarcia hali. ZAPRASZAMY! ...
2016-08-11
Brzeziny - nowy sklep firmowy
Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 11.08.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Brzezinach przy ul. Modrzewskiego 2, blisko Biedronki. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego sklepu.
2016-05-23
Nowy sklep w CH Teofil
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.05.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi w Centrum Handlowym Teofil przy ul. Aleksandrowskiej 38. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego sklepu.
2016-03-22
Nowy sklep firmowy
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.03.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi, przy ul. Rojnej 3/5. Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego sklepu.
2015-10-21
Poszerzenie oferty punktów hurtowych
Szanowni Klienci, Miło nam jest poinformować, iż od jutra 22.10.2015 w punktach sprzedaży hurtowej Zakładów Mięsnych "ZBYSZKO" będzie można zakupić mięso drobiowe. W naszej ofercie znajdzie się między innymi mięso kurze, kacze i indycze. Serdeczenie zapraszamy do naszych hurtowni. W zw...
Kulinarne propozycje:
Przepis
Żeberka pieczona w miodzie
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy żeberka i odstawiamy je na 2-3 godziny, aby się zamarynowały. Po upływie tego czasu żeberka wykładamy na blachę i oblewamy pozostałą marynatą. Żeberka wkładamy do rozgrzanego do 180-200 st. C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Żeberka są idealnie upieczone, kiedy bez problemu możemy wyciągnąć z nich kostki obracając je lekko palcami. Do tak przygotowanych żeberek bardzo dobrze pasują opiekane ziemniaki i fasola szparagowa pod złotą zasmażką.
Przepis
Stek t-bone z pieczonymi ziemniakami i sałatką vinaigrette
Steka należy marynować w oleju ze świeżymi ziołami przez około 12 godzin. Steka smażymy na rozgrzanym grillu co najmniej 3 minuty z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Po zakończonym smażeniu należy odczekać ok. 3 minut zanim mięso się rozpręży, a następnie posypać gruboziarnistą solą. Łączymy masło z czosnkiem oraz natką pietruszki i po dokładnym połączeniu składników kładziemy cząstkę masła na steku. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz sałatą i sosem vinaigrette. Składniki do przygotowania sosu vinaigrette: Oliwa, ocet winny biały, musztarda z gorczycą, czosnek, pieprz, sól, cukier, natka pietruszki.
Przepis
Poliki wołowe w sosie własnym
Poliki myjemy, oprószamy solą, pieprzem oraz mąkaą i obsmażamy dokładnie z każdej strony na rozgrzanym oleju. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem z mięsem. Warzywa i mięso układamy w garnku i zalewamy woda doprawiając całość sola, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu, w którym poliki będą miękkie. Następnie do duszącego się mięsa dolewamy wina i całość gotujemy jeszcze około 10-15 min. Mięso wyjmujemy i dzielimy ostrożnie na 4 porcje w poprzek włókien i układamy na talerzach. Wywar doprawiamy do smaku i polewamy nim mięso. Poliki można podawać z kaszą gryczaną lub ryżem i surówką z kiszonego ogórka.
Pokaż więcej propozycji