Aktualności
2014-12-08 Nowy sklep firmowy w Płocku!
Z przyjemnością informujemy, że w ostatnią sobotę 6 grudnia otwarty został nasz nowy sklep firmowy w Płocku przy ul. Gierzyńskiego 17C. Otwarcie sk...
2014-11-24 Nowość na Święta! Mięsa do pieczenia
Święta tuż tuż! Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa specjalną propozycję mięs wołowych i wieprzowych w specjalnej folii, która umożliwia ich p...
2014-11-07 Godziny pracy sklepów 10.11.2014 r
Szanowni Klienci, Uprzejmie informujemy, że sklepy firmowe ZM ZBYSZKO pracują w poniedziałek 10.11.2014 w normalnym trybie. Zapraszamy. Z poważanie...

Aktualności

2014-12-08
Nowy sklep firmowy w Płocku!
Z przyjemnością informujemy, że w ostatnią sobotę 6 grudnia otwarty został nasz nowy sklep firmowy w Płocku przy ul. Gierzyńskiego 17C. Otwarcie sklepu w tej lokalizacji to odpowiedź na sugestie Klientów odwiedzających nasze sklepy przy Królewieckiej i Rembielińskiego. Tutaj także ulokowano stois...
2014-11-24
Nowość na Święta! Mięsa do pieczenia
Święta tuż tuż! Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa specjalną propozycję mięs wołowych i wieprzowych w specjalnej folii, która umożliwia ich pieczenie w domowym piekarniku. Specjalna mieszanka przypraw gwarantuję doskonały smak i aromat dań. Folia chroni produkt podczas pieczenia i zapewnia ...
2014-11-07
Godziny pracy sklepów 10.11.2014 r
Szanowni Klienci, Uprzejmie informujemy, że sklepy firmowe ZM ZBYSZKO pracują w poniedziałek 10.11.2014 w normalnym trybie. Zapraszamy. Z poważaniem, Zakłady Mięsne ZBYSZKO
2014-10-28
Super promocja! Zapraszamy!
W tym tygodniu specjalnie dla naszych Klientów przygotowaliśmy wyjątkowe obniżki cenowe:   Promocja obowiązuje od 29.10. do 6.11. w poniższych sklepach: Łódź, Wileńska 50 Łódź, Wyszyńskiego 67 Skierniewice, Łuczyńskiego 30 Łódź, Zakładowa 56 Łódź, Skrzetuskiego 15  
2014-10-28
Wielkie otwarcie nowego sklepu na Retkinii!
21 października otwarty został nowy sklep firmowy Zakładów Mięsnych ZBYSZKO przy ul. Armii Krajowej 37 w Łodzi. Na tę okazje przygotowaliśmy degustację oraz promocje dla naszych Klientów. Przy projektowaniu sklepu wykorzystane zostały najnowsze trendy w zakresie aranżacji wnętrza oraz ekspozycji ...
2014-10-10
ZM ZBYSZKO na Targach Pracy w Ptak Expo!
Już w najbliższą sobotę zapraszamy na Targi Pracy w Ptak Expo w Rzgowie.    To już druga edycja Targów Pracy organizowane przez Ptak S.A. Pierwsza edycja targów odbyła się 13 października 2012 r. w związku z otwarciem Ptak Outlet. Na Targi  przybyło ponad 3 tysiące osób zainteresowanych podjęciem...
2014-09-29
NOWOŚĆ! Wołowe "Wyroby z byka" dla prawdziwych smakoszy
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wyśmienitych wędlin i mięs wołowych z linii "Wyrobów z byka".  W naszej ofercie znajdują się: Szynka z byka Polędwica z byka Kabanosy z byka Kiełbasa polska z byka Kiełbasa lisowska z byka Pastrami Szynkówka z byka z pieprzem Polędwica z byka pieczo...
2014-09-25
Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku
Już w najbliższą sobotę 27 września zapraszamy na wielkie otwarcie nowego sklepu firmowego przy ul. Rembielińskiego 6b (targowisko Rynex) w Płocku. Specjalnie dla wszystkich Klientów przygotowaliśmy degustację oraz wyjątkowe promocje.  Dodatkowo w stacji radiowej KRDP w Płocku przeprowadzony zost...
2014-09-25
Vistula Folk Festival w Płocku
W tym roku mieliśmy zaszczyt wspierać organizację Vistula Folk Festival w Płocku. Po 32-letniej przerwie na kulturalną mapę Polski powrócił najstarszy w kraju festiwal folklorystyczny. Ogólnopolski Festiwal Folkloru i Sztuki Ludowej w Płocku funkcjonował przez 14 lat (od roku 1967 do 1980). Od ...
2014-09-02
Przepyszne wędliny śniadaniowe od ZM ZBYSZKO
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą wędlin śniadaniowych, wędzonek i wędlin blokowych idealnych na drugie śniadanie. Smaczne, pożywne i zawsze w doskonałej cenie. Zapraszamy! 
Kulinarne propozycje:
Przepis
Bryzol z karczku
Karczek myjemy i dzielimy na 4 kotlety. Mięso dokładnie rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą ,pieprzem i mąką. Jajka wybijamy i dokładnie rozbijamy widelcem, doprawiamy je solą i pieprzem. Oprószone mięso zanurzamy w jajku tak, aby cale było nim otoczone i układamy na rozgrzanym oleju, nie zrzucając nadmiaru jajka. Po chwili zmniejszamy ogień pod patelnią i smażymy z obu stron sprawdzając, czy mięso nie jest surowe. Bryzole musimy smażyć znacznie dłużej niż np. „schabowe”. Bryzole możemy podać z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem.
Przepis
Karczek pieczony podany w ciemnym sosie
Karczek wieprzowy bez kości w dużym kawałku nacieramy solą, pieprzem ,czosnkiem, papryką słodką, papryką ostrą, majerankiem oraz kilkoma kroplami oliwy tak, aby wszystkie przyprawy pokryły mięso. Doprawiony karczek wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180-200’C piekarnika i pieczemy około 2 godzin. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości mięsa. Karczek możemy piec w przykrytym naczyniu żaroodpornym. Kiedy mięso będzie już upieczone zaczynamy robić sos. Jedną, dwie cebule kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu. Do cebuli dodajemy dwa pokrojone ząbki czosnku i chwile smażymy. Cebule i czosnek oprószamy mąka pszenna i smażymy razem intensywnie mieszając, aż do uzyskania przez mąkę ciemno brązowego koloru, robimy to na małym ogniu tak aby nie spalić mąki. Kiedy mąka już się zarumieni podlewamy ją sosem, który wytopił się z karczku w trakcie pieczenia. Całość intensywnie mieszamy do momentu zagotowania i zgęstnienia. Jeżeli jest taka potrzeba sos doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowany karczek możemy podać z kopytkami i surówką z ogórka kiszonego.
Przepis
Rolada cielęca z żurawiną
Z mięsa zdejmujemy błony i cienko je rozbijamy starając się nie dzielić go na mniejsze kawałki. Kiedy mięso jest już rozbite, delikatnie układamy je na stole i posypujemy solą, pieprzem, majerankiem oraz słodką papryką. Następnie na mięsie układamy owoce żurawiny i delikatnie zwijamy całość w rulon uważając, żeby mięso nie uległo rozerwaniu. Zwinięte mięso przekładamy na folię aluminiową i posypujemy raz jeszcze wszystkimi przyprawami. Następnie ostrożnie zwijamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 90 minut. Tak przygotowaną roladę możemy podać jako zimną przekąskę, lub jako gorące danie mięsne. Roladę serwowaną na zimno należy podać z dipem przygotowanym z żurawiny do mięs oraz chrzanu, połączonych w proporcji 1:1. Do rolady na ciepło idealnie pasuje sos żurawinowy. Możemy przygotować go samodzielnie dodając ok. 100 ml żurawiny do mięs i ok. 50 ml czerwonego, wytrawnego wina do 200 ml gotującego się bulionu lub rosołu. Całość należy zagotować, doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cukrem oraz delikatnie zagęścić zawiesiną z mąki ziemniaczanej.
Pokaż więcej propozycji