Aktualności
2015-04-30 Nowy sklep ZM ZBYSZKOw Justynowie!
Zapraszamy do nowego sklepu firmowego ZM ZBYSZKO w Justynowie przy ul. Głównej 40.
2015-04-02 ZM ZBYSZKO sponsorem SPA Prestige Awards
Z dumą informujemy, że zostaliśmy Sponsorem tegorocznej edycji Spa Prestige Awards. Gala konkursowa zorganizowana została w nowej, prestiżowej częś...
2015-03-18 Wielkanoc tuż tuż!
Wielkanoc już za pasem i czas rozpocząć wielkie przygotowania do tego ważnego święta. Nieodzownym elementem tego okresu są pyszne i aromatyczne węd...

Przepisy

Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym

Składniki

Polędwiczki wieprzowe 0,6 kg.
Sól, pieprz
Mąka pszenna
Masło 0,1 kg.
Cebula 1szt.
Borowik mrożony 50 gr
Śmietana 30% 0,5 litra
Olej

Opis

Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek.
Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

Sos borowikowy:
Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Produkty:
Produkt
Schab ze śliwką do pieczenia
Schab ze śliwka do pieczenia to kolejny wyrób z galerii mięs do pieczenia.
Produkt
Schab bez kości długi
Produkt
Górna zrazowa
Pokaż więcej propozycji