Aktualności
2015-04-30 Nowy sklep ZM ZBYSZKOw Justynowie!
Zapraszamy do nowego sklepu firmowego ZM ZBYSZKO w Justynowie przy ul. Głównej 40.
2015-04-02 ZM ZBYSZKO sponsorem SPA Prestige Awards
Z dumą informujemy, że zostaliśmy Sponsorem tegorocznej edycji Spa Prestige Awards. Gala konkursowa zorganizowana została w nowej, prestiżowej częś...
2015-03-18 Wielkanoc tuż tuż!
Wielkanoc już za pasem i czas rozpocząć wielkie przygotowania do tego ważnego święta. Nieodzownym elementem tego okresu są pyszne i aromatyczne węd...

Aktualności

2015-04-02 08:28

ZM ZBYSZKO sponsorem SPA Prestige Awards

Z dumą informujemy, że zostaliśmy Sponsorem tegorocznej edycji Spa Prestige Awards. Gala konkursowa zorganizowana została w nowej, prestiżowej części hotelu Airport Okęcie w Warszawie w dniu 31 marca 2015 o godz 20.00 (Sala Galaxy). Imprezę poprowadziła Joanna Kurowska - znana i ceniona polska aktorka, gośćmi między innymi byli Olga Bończyk, Omenaa Mensah, Magdalena Waligórska, Elżbieta Jędrzejewska, Dorota Gardias, Jarosław Jakimowicz, Małgorzata Pieńkowska, Anna Kalata i wielu innych.

Najważniejszym celem konkursu jest wyszczególnienie hoteli SPA & Wellness o ponadprzeciętnej obsłudze klienta w kategorii głównej oraz stworzonych subkategoriach.

Wierzymy, że oferta dedykowana dla Klientów HoReCa doskonale współgra z profilem działalności obiektów typu Spa. Na każdym etapie monitorujemy pochodzenie i jakość naszego surowca. Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom Klientów

Kulinarne propozycje:
Przepis
Rolada cielęca z żurawiną
Z mięsa zdejmujemy błony i cienko je rozbijamy starając się nie dzielić go na mniejsze kawałki. Kiedy mięso jest już rozbite, delikatnie układamy je na stole i posypujemy solą, pieprzem, majerankiem oraz słodką papryką. Następnie na mięsie układamy owoce żurawiny i delikatnie zwijamy całość w rulon uważając, żeby mięso nie uległo rozerwaniu. Zwinięte mięso przekładamy na folię aluminiową i posypujemy raz jeszcze wszystkimi przyprawami. Następnie ostrożnie zwijamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 90 minut. Tak przygotowaną roladę możemy podać jako zimną przekąskę, lub jako gorące danie mięsne. Roladę serwowaną na zimno należy podać z dipem przygotowanym z żurawiny do mięs oraz chrzanu, połączonych w proporcji 1:1. Do rolady na ciepło idealnie pasuje sos żurawinowy. Możemy przygotować go samodzielnie dodając ok. 100 ml żurawiny do mięs i ok. 50 ml czerwonego, wytrawnego wina do 200 ml gotującego się bulionu lub rosołu. Całość należy zagotować, doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cukrem oraz delikatnie zagęścić zawiesiną z mąki ziemniaczanej.
Przepis
Szponder wołowy w sosie słodko-kwasnym
Szponder kroimy w grubą kostkę i obsmażamy w rondelku na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę i ząbek czosnku. Całość podlewamy woda i dusimy pod przykryciem około 30 minut. W czasie, kiedy mięso się dusi kroimy w grubą kostkę paprykę i ananas. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Kiedy mięso jest już miękkie, dodajemy wszystkie pokrojone składniki. Całość doprawiamy sola, cukrem, sokiem z cytryny i kilkoma kroplami sosu sojowego. Gotujemy całość krótką chwilę i następnie zagęszczamy ostrożnie mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Zawiesinę z maki ziemniaczanej dodajemy powoli, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Danie możemy podać z ryżem lub makaronem sojowym.
Przepis
Stek t-bone z pieczonymi ziemniakami i sałatką vinaigrette
Steka należy marynować w oleju ze świeżymi ziołami przez około 12 godzin. Steka smażymy na rozgrzanym grillu co najmniej 3 minuty z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Po zakończonym smażeniu należy odczekać ok. 3 minut zanim mięso się rozpręży, a następnie posypać gruboziarnistą solą. Łączymy masło z czosnkiem oraz natką pietruszki i po dokładnym połączeniu składników kładziemy cząstkę masła na steku. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz sałatą i sosem vinaigrette. Składniki do przygotowania sosu vinaigrette: Oliwa, ocet winny biały, musztarda z gorczycą, czosnek, pieprz, sól, cukier, natka pietruszki.
Pokaż więcej propozycji