Aktualności
2016-08-11 Brzeziny - nowy sklep firmowy
Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 11.08.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Brzezinach przy ul. Modrzewskiego 2, blisko...
2016-05-23 Nowy sklep w CH Teofil
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.05.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi w Centrum Handlowy...
2016-03-22 Nowy sklep firmowy
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.03.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi, przy ul. Rojnej 3/...

Przepisy

Pręga wołowa gotowana pod sosem chrzanowym

Składniki

Pręga wołowa
Cebula
Chrzan
Sól, pieprz, cukier do smaku
Magii, Vegeta
Liść laurowy
Ziele angielskie

Opis

Pręgę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, liścia laurowego, ziela angielskiego, Vegety i kilku kropel magii lub sosu sojowo-grzybowego. Mięso gotujemy do momentu, w którym będziemy mogli bez trudu oddzielić od siebie włókna mięsa widelcem.

Sos chrzanowy:
Na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do momentu delikatnego zarumienienia. Następnie dodajemy kilka łyżek tartego chrzanu i całość chwilę razem smażymy. Dolewamy śmietanę 30% i gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Sos doprawiamy solą ,pieprzem i szczyptą cukru.

Ugotowaną pręgę kroimy w plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem chrzanowym.
Produkty:
Produkt
Kiełbasa głogowska
Kiełbasa średniorozdrobniona z wysokiej klasy mięsa wieprzowego. Doskonała do grzania na ciepło w wodzie, świetna na co dzień,. W smaku wyczuwalna korzenna nuta.
Produkt
Górna zrazowa
Produkt
Żeberka wieprzowe
Pokaż więcej propozycji