Aktualności
2017-06-12 NOWOŚĆ! Delikatesy ZBYSZKO
Szanowni Klienci! Z przyjemnością prezentujemy Państwu nową odsłonę sklepów firmowych ZBYSZKO. Galerie Mięs i Wędlin poszerzają swoją ofertę o wyse...
2017-04-05 Nowe stoisko na Hali Gnom
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż w dniu dzisiejszym otworzyliśmy kolejne stoisko firmowe na hali targowej Gnom w Łodzi ...
2016-08-11 Brzeziny - nowy sklep firmowy
Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 11.08.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Brzezinach przy ul. Modrzewskiego 2, blisko...

Aktualności

2017-06-12 08:42

NOWOŚĆ! Delikatesy ZBYSZKO

Szanowni Klienci!

Z przyjemnością prezentujemy Państwu nową odsłonę sklepów firmowych ZBYSZKO. Galerie Mięs i Wędlin poszerzają swoją ofertę o wyselekcjonowane produkty idealnie komponujące się z naszymi wędlinami oraz różnymi gatunkami mięs. Nie masz pomysłu na obiad - przyjdź do naszego sklepu i skorzystaj z kompleksowej oferty. Tradycyjna lada wędlin, charakterystyczne dla nas stoisko mięsne z wołowiną, wieprzowiną, cielęciną czy drobiem, oryginalne włoskie wędliny, produkty garmażeryjne, sosy do mięs, przyprawy, makarony, nietuzinkowe dodatki - to tylko krótki zarys gamy produktów jakie będą mogli Państwo kupić w naszych sklepach.

W sobotę 10.06.2017 otworzyliśmy pierwszy sklep w wyżej zaprezentowanej formule w Aleksandrowie Łódzkim przy ul. Wojska Polskiego 42. Serdecznie zapraszamy!

Kulinarne propozycje:
Przepis
Bałkańskie szaszłyki z karkówki
WOŁOWINĘ KROIMY W ŚREDNIĄ KOSTKĘ, OPRÓSZAMY SOLĄ ZMIĘKCZAJĄCĄ, KOLENDRĄ, PIEPRZEM I KMINKIEM. CEBULĘ I CHILLI OBIERAMY, KROIMY DROBNO W KOSTKĘ ZALEWAMY PIWEM I DOPRAWIAMY MIĘSO. CAŁOŚĆ ODSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 2 GODZ. JOGURT DOPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM, ZGNIECIONYM CZOSNKIEM, SIEKANĄ DYMKĄ I OLIWĄ Z OLIWEK. PO UPŁYWIE CZASU MARYNOWANIA MIĘSO NADZIEWAMY NA DŁUGIE WYKAŁACZKI, WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA ok. 45 min I PIECZEMY W TEMPERATURZE 160 C PODLEWAJĄC OD CZASU RESZTĄ PIWA Z OLIWĄ Z OLIWEK. SPOSÓB SERWOWANIA: SZASZŁYKI WYKŁADAMY NA MIX SAŁAT I DOPRAWIAMY SOSEM JOGURTOWYM I LIMONKĄ
Przepis
Stek t-bone z pieczonymi ziemniakami i sałatką vinaigrette
Steka należy marynować w oleju ze świeżymi ziołami przez około 12 godzin. Steka smażymy na rozgrzanym grillu co najmniej 3 minuty z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Po zakończonym smażeniu należy odczekać ok. 3 minut zanim mięso się rozpręży, a następnie posypać gruboziarnistą solą. Łączymy masło z czosnkiem oraz natką pietruszki i po dokładnym połączeniu składników kładziemy cząstkę masła na steku. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz sałatą i sosem vinaigrette. Składniki do przygotowania sosu vinaigrette: Oliwa, ocet winny biały, musztarda z gorczycą, czosnek, pieprz, sól, cukier, natka pietruszki.
Przepis
Szponder wołowy w sosie słodko-kwasnym
Szponder kroimy w grubą kostkę i obsmażamy w rondelku na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę i ząbek czosnku. Całość podlewamy woda i dusimy pod przykryciem około 30 minut. W czasie, kiedy mięso się dusi kroimy w grubą kostkę paprykę i ananas. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Kiedy mięso jest już miękkie, dodajemy wszystkie pokrojone składniki. Całość doprawiamy sola, cukrem, sokiem z cytryny i kilkoma kroplami sosu sojowego. Gotujemy całość krótką chwilę i następnie zagęszczamy ostrożnie mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Zawiesinę z maki ziemniaczanej dodajemy powoli, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Danie możemy podać z ryżem lub makaronem sojowym.
Pokaż więcej propozycji