Aktualności
2016-08-11 Brzeziny - nowy sklep firmowy
Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 11.08.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Brzezinach przy ul. Modrzewskiego 2, blisko...
2016-05-23 Nowy sklep w CH Teofil
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.05.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi w Centrum Handlowy...
2016-03-22 Nowy sklep firmowy
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.03.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi, przy ul. Rojnej 3/...

Przepisy

Tournedos z polędwicy wołowej

Składniki

-POLĘDWICA WOŁOWA 800 gram
-PLASTRY BOCZKU WĘDZONEGO ok. 200 gram
-ROZMARYN ŚWIEŻY
-SÓL MORSKA
-PIEPRZ MŁOTKOWANY
-OLIWA Z OLIWEK 0,1
-RUKOLA 1 opakowanie
-BAGIETKA 1 sztuka
-CZOSNEK 4 ZĄBKI
-POMIDORY 4 sztuki
-MASŁO 50 gram
-KREM BALSAMICZNY

Opis

POLĘDWICĘ OCZYŚCIĆ Z BŁON I POKROIĆ NA CZTERY RÓWNE STEKI ORAZ OPRÓSZYĆ DELIKATNIE SOLĄ . BOKI STEKÓW OWINĄĆ PLASTRAMI BOCZKU I ŚCISNĄĆ WYKAŁACZKAMI.

NA PATELNIĘ WLAĆ OLIWĘ I OBSMAŻYĆ STEKI Z GÓRNEJ I DOLNEJ STRONY NA RUMIANY KOLOR, WSTAWIĆ DO PIECA ROZGRZANEGO DO 170 C NA OK. 8-10 min. (CZAS PIECZENIA ZALEŻY OD WYBRANEGO STOPNIA WYPIECZENIA STEKÓW).
POMIDORY MYJEMY I KROIMY NA TRZY PLASTRY, SOLIMY I PIEPRZYMY. ROZMARYN I 2 ZĄBKI CZOSNKU LEKKO SIEKAMY.

DODAJEMY POŁOWĘ MASŁA, MIESZAMY I SMARUJEMY POMIDORY OD STRONY PESTEK, WKŁADAMY DO PIECA ZE STEKAMI I PIECZEMY OK. 4-5 MIN.
Z POZOSTAŁEJ CZĘŚCI MASŁA I CZOSNKU ROBIMY MASEŁKO CZOSNKOWE I SMARUJEMY POKROJONĄ BAGIETKĘ WKŁADAMY DO PIECA NA ok 3 MIN

SPOSÓB PODANIA:
NA ŚRODKU TALERZA UKŁADAMY PO TRZY GRZANKI, NASTĘPNIE PLASTRY POMIDORA, ŚWIEŻĄ RUKOLĘ I SOCZYSTY STEK. NA KONIEC SKRAPIAMY KREMEM BALSAMICZNYM.
Produkty:
Produkt
Gulasz angielski
Produkt
Pasztet z żurawiną
Pasztet z żurawiną
Produkt
Kiełbasa chłopska
Pokaż więcej propozycji