Aktualności
2016-08-11 Brzeziny - nowy sklep firmowy
Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 11.08.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Brzezinach przy ul. Modrzewskiego 2, blisko...
2016-05-23 Nowy sklep w CH Teofil
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.05.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi w Centrum Handlowy...
2016-03-22 Nowy sklep firmowy
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.03.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi, przy ul. Rojnej 3/...

Przepisy

Stek t-bone z pieczonymi ziemniakami i sałatką vinaigrette

Składniki

Stek T-BONE ok. 300 g.
Czosnek świeży ½ główki
Rozmaryn świeży
Tymianek
Sól gruboziarnista
Pieprz młotkowany
Olej 200 ml.
Masło 50 g.
Natka pietruszki

Opis

Steka należy marynować w oleju ze świeżymi ziołami przez około 12 godzin.
Steka smażymy na rozgrzanym grillu co najmniej 3 minuty z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Po zakończonym smażeniu należy odczekać ok. 3 minut zanim mięso się rozpręży, a następnie posypać gruboziarnistą solą.
Łączymy masło z czosnkiem oraz natką pietruszki i po dokładnym połączeniu składników kładziemy cząstkę masła na steku.
Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz sałatą i sosem vinaigrette.
Składniki do przygotowania sosu vinaigrette:
Oliwa, ocet winny biały, musztarda z gorczycą, czosnek, pieprz, sól, cukier, natka pietruszki.
Produkty:
Produkt
Polędwiczki wieprzowe
Produkt
Szynka do pieczenia
Mięso wieprzowe idealne do przygotowania pieczenie
Produkt
Ligawki wieprzowe
Pokaż więcej propozycji