Aktualności
2014-12-08 Nowy sklep firmowy w Płocku!
Z przyjemnością informujemy, że w ostatnią sobotę 6 grudnia otwarty został nasz nowy sklep firmowy w Płocku przy ul. Gierzyńskiego 17C. Otwarcie sk...
2014-11-24 Nowość na Święta! Mięsa do pieczenia
Święta tuż tuż! Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa specjalną propozycję mięs wołowych i wieprzowych w specjalnej folii, która umożliwia ich p...
2014-11-07 Godziny pracy sklepów 10.11.2014 r
Szanowni Klienci, Uprzejmie informujemy, że sklepy firmowe ZM ZBYSZKO pracują w poniedziałek 10.11.2014 w normalnym trybie. Zapraszamy. Z poważanie...

Aktualności

2014-11-24 15:24

Nowość na Święta! Mięsa do pieczenia

Święta tuż tuż! Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa specjalną propozycję mięs wołowych i wieprzowych w specjalnej folii, która umożliwia ich pieczenie w domowym piekarniku.

Specjalna mieszanka przypraw gwarantuję doskonały smak i aromat dań. Folia chroni produkt podczas pieczenia i zapewnia jego soczystość.

W naszych sklepach dostępne są już:
Szynka do pieczenia
Schab do pieczenia
Karkówk...a do pieczenia
Rostbef do pieczenia
Roladka cielęca do pieczenia
Roladka boczkowa do pieczenia

Przygotowanie pieczeni z naszych mięs jest dziecinnie proste.

1. Odklej etykietę tak, aby nie uszkodzić folii
2. Rozgrzej piekarnik do 160-180 st.C.
3. Umieść produkt w folii i piecz od 60 do 120 minut (w zależności od wagi)

15 minut przed końcem pieczenia można rozciąć folię z wierzchu i zwiększyć temperaturę do 200 st.C. Dzięki temu nasza pieczeń będzie pięknie przyrumieniona.

W razie pytań zawsze można spytać naszych sprzedawców o szczegóły! Zapraszamy!
 
Kulinarne propozycje:
Przepis
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek. Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Sos borowikowy: Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Przepis
Bryzol z karczku
Karczek myjemy i dzielimy na 4 kotlety. Mięso dokładnie rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą ,pieprzem i mąką. Jajka wybijamy i dokładnie rozbijamy widelcem, doprawiamy je solą i pieprzem. Oprószone mięso zanurzamy w jajku tak, aby cale było nim otoczone i układamy na rozgrzanym oleju, nie zrzucając nadmiaru jajka. Po chwili zmniejszamy ogień pod patelnią i smażymy z obu stron sprawdzając, czy mięso nie jest surowe. Bryzole musimy smażyć znacznie dłużej niż np. „schabowe”. Bryzole możemy podać z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem.
Przepis
Pręga wołowa gotowana pod sosem chrzanowym
Pręgę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, liścia laurowego, ziela angielskiego, Vegety i kilku kropel magii lub sosu sojowo-grzybowego. Mięso gotujemy do momentu, w którym będziemy mogli bez trudu oddzielić od siebie włókna mięsa widelcem. Sos chrzanowy: Na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do momentu delikatnego zarumienienia. Następnie dodajemy kilka łyżek tartego chrzanu i całość chwilę razem smażymy. Dolewamy śmietanę 30% i gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos doprawiamy solą ,pieprzem i szczyptą cukru. Ugotowaną pręgę kroimy w plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem chrzanowym.
Pokaż więcej propozycji