Aktualności
2017-10-27 PROMOCJA
Szanowni Klienci! Do sklepów Zbyszko znów zawitały PROMOCJE!   Serdelowa: obecna cena 14,80 zł/kg,  cena promocyjna 12,80 zł/kg   Pasztet domo...
2017-06-12 NOWOŚĆ! Delikatesy ZBYSZKO
Szanowni Klienci! Z przyjemnością prezentujemy Państwu nową odsłonę sklepów firmowych ZBYSZKO. Galerie Mięs i Wędlin poszerzają swoją ofertę o wyse...
2017-04-05 Nowe stoisko na Hali Gnom
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż w dniu dzisiejszym otworzyliśmy kolejne stoisko firmowe na hali targowej Gnom w Łodzi ...

Przepisy

Pręga wołowa gotowana pod sosem chrzanowym

Składniki

Pręga wołowa
Cebula
Chrzan
Sól, pieprz, cukier do smaku
Magii, Vegeta
Liść laurowy
Ziele angielskie

Opis

Pręgę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, liścia laurowego, ziela angielskiego, Vegety i kilku kropel magii lub sosu sojowo-grzybowego. Mięso gotujemy do momentu, w którym będziemy mogli bez trudu oddzielić od siebie włókna mięsa widelcem.

Sos chrzanowy:
Na maśle przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do momentu delikatnego zarumienienia. Następnie dodajemy kilka łyżek tartego chrzanu i całość chwilę razem smażymy. Dolewamy śmietanę 30% i gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Sos doprawiamy solą ,pieprzem i szczyptą cukru.

Ugotowaną pręgę kroimy w plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem chrzanowym.
Produkty:
Produkt
Pastrami
Produkt
Żeberka wieprzowe paski
Produkt
Wołowina na strogonoffa
Pokaż więcej propozycji