Aktualności
2017-06-12 NOWOŚĆ! Delikatesy ZBYSZKO
Szanowni Klienci! Z przyjemnością prezentujemy Państwu nową odsłonę sklepów firmowych ZBYSZKO. Galerie Mięs i Wędlin poszerzają swoją ofertę o wyse...
2017-04-05 Nowe stoisko na Hali Gnom
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż w dniu dzisiejszym otworzyliśmy kolejne stoisko firmowe na hali targowej Gnom w Łodzi ...
2016-08-11 Brzeziny - nowy sklep firmowy
Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 11.08.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Brzezinach przy ul. Modrzewskiego 2, blisko...

   Zakłady Mięsne „Zbyszko” to  połączenie tradycyjnych, sprawdzonych receptur i nowoczesnych technologii produkcyjnych. Oferowane przez nas produkty wytwarzane są  wyłącznie z mięsa i  posiadają najwyższą jakość. Umiejętnie tworzymy smaki, precyzyjnie dobierając składniki mięs, ziół i przypraw. Nasze doświadczenie przekazujemy Państwu  w najlepszych, niepowtarzalnych, aromatycznych wędlinach i mięsach.

                  Zbigniew Kruk   

Przepis tygodnia
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek. Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Sos borowikowy: Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette

Stek t-bone z pieczonymi ziemniakami i sałatką vinaigrette
Steka należy marynować w oleju ze świeżymi ziołami przez około 12 godzin. Steka smażymy na rozgrzanym grillu co najmniej 3 minuty z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Po zakończonym smażeniu należy odczekać ok. 3 minut zanim mięso się rozpręży, a następnie posypać gruboziarnistą solą. Łączymy masło z czosnkiem oraz natką pietruszki i po dokładnym połączeniu składników kładziemy cząstkę masła na steku. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz sałatą i sosem vinaigrette. Składniki do przygotowania sosu vinaigrette: Oliwa, ocet winny biały, musztarda z gorczycą, czosnek, pieprz, sól, cukier, natka pietruszki.
Tournedos z polędwicy wołowej
POLĘDWICĘ OCZYŚCIĆ Z BŁON I POKROIĆ NA CZTERY RÓWNE STEKI ORAZ OPRÓSZYĆ DELIKATNIE SOLĄ . BOKI STEKÓW OWINĄĆ PLASTRAMI BOCZKU I ŚCISNĄĆ WYKAŁACZKAMI. NA PATELNIĘ WLAĆ OLIWĘ I OBSMAŻYĆ STEKI Z GÓRNEJ I DOLNEJ STRONY NA RUMIANY KOLOR, WSTAWIĆ DO PIECA ROZGRZANEGO DO 170 C NA OK. 8-10 min. (CZAS PIECZENIA ZALEŻY OD WYBRANEGO STOPNIA WYPIECZENIA STEKÓW). POMIDORY MYJEMY I KROIMY NA TRZY PLASTRY, SOLIMY I PIEPRZYMY. ROZMARYN I 2 ZĄBKI CZOSNKU LEKKO SIEKAMY. DODAJEMY POŁOWĘ MASŁA, MIESZAMY I SMARUJEMY POMIDORY OD STRONY PESTEK, WKŁADAMY DO PIECA ZE STEKAMI I PIECZEMY OK. 4-5 MIN. Z POZOSTAŁEJ CZĘŚCI MASŁA I CZOSNKU ROBIMY MASEŁKO CZOSNKOWE I SMARUJEMY POKROJONĄ BAGIETKĘ WKŁADAMY DO PIECA NA ok 3 MIN SPOSÓB PODANIA: NA ŚRODKU TALERZA UKŁADAMY PO TRZY GRZANKI, NASTĘPNIE PLASTRY POMIDORA, ŚWIEŻĄ RUKOLĘ I SOCZYSTY STEK. NA KONIEC SKRAPIAMY KREMEM BALSAMICZNYM.
Grillowany stek T-BONE
STEKI OPRÓSZYĆ SOLĄ I ODROBINĄ SIEKANEGO ROZMIARU NASTĘPNIE ODSTAWIĆ NA 10 MIN. WARZYWA UMYĆ, OBRAĆ Z NASION I POKROIĆ W GRUBĄ KOSTKĘ. CAŁOŚĆ SKROPIĆ OLIWĄ. ZIEMNIAKI UMYĆ I POKROIĆ WZDŁUŻ NA ĆWIARTKI, POSOLIĆ, DOPRAWIĆ ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I DODAĆ OLIWĘ. TAK PRZYPRAWIONE ZIEMNIAKI WSTAWIĆ DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA I PIEC ok. 30 min W TEMPERATURZE 160 C. CZOSNEK I CHILLI POSIEKAĆ, NASTĘPNIE DODAĆ DO WARZYW, WYMIESZAĆ I WSTAWIĆ DO PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW NA OK. 12-15 MIN. MASŁO UTRZEĆ Z SIEKANYM CZOSNKIEM, ROZMARYNEM. STEKI GRILLUJEMY NA PATELNI Z OBU STRON (DO UZYSKANIA WYBRANEGO STOPNIA WYSMAŻENIA), PRZYPRAWIĆ ŚWIEŻO MIELONYM PIEPRZEM. SPOSÓB PODANIA WARZYWA UKŁADAMY NA ŚRODKU TALERZA, NASTĘPNIE KŁADZIEMY STEKI Z MASEŁKIEM ZIOŁOWO-CZOSNKOWYM, SERWOWAĆ Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI.
Bałkańskie szaszłyki z karkówki
WOŁOWINĘ KROIMY W ŚREDNIĄ KOSTKĘ, OPRÓSZAMY SOLĄ ZMIĘKCZAJĄCĄ, KOLENDRĄ, PIEPRZEM I KMINKIEM. CEBULĘ I CHILLI OBIERAMY, KROIMY DROBNO W KOSTKĘ ZALEWAMY PIWEM I DOPRAWIAMY MIĘSO. CAŁOŚĆ ODSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 2 GODZ. JOGURT DOPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM, ZGNIECIONYM CZOSNKIEM, SIEKANĄ DYMKĄ I OLIWĄ Z OLIWEK. PO UPŁYWIE CZASU MARYNOWANIA MIĘSO NADZIEWAMY NA DŁUGIE WYKAŁACZKI, WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA ok. 45 min I PIECZEMY W TEMPERATURZE 160 C PODLEWAJĄC OD CZASU RESZTĄ PIWA Z OLIWĄ Z OLIWEK. SPOSÓB SERWOWANIA: SZASZŁYKI WYKŁADAMY NA MIX SAŁAT I DOPRAWIAMY SOSEM JOGURTOWYM I LIMONKĄ
Newsletter SMS
Podaj swój numer telefonu, aby być na bieżąco z najnowszymi promocjami.
Bądź na bieżąco - newsletter
Zapisz się do naszego newslettera i otrzymuj ważne aktualności z życia firmy, najświeższe informacje o ofercie oraz promocjach na swoją skrzynkę e-mail.
Chcę otrzymywać wiadomości e-mail z ofertą.
Podziel się swoim przepisem
kliknij aby dodać plik