Aktualności
2014-06-13 Złap byka za rogi! Wielki konkurs grillowy!
Już 23 czerwca rusza Wielki Konkurs grillowy Zakładów Mięsnych ZBYSZKO! Dla wszystkich Klientów przygotowaliśmy linię wyśmienitych produktów grillo...
2014-05-21 Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Skierniewicach
Wielkie otwarcie nowego sklepu ZM ZBYSZKO w Skierniewicach! Już w najbliższą sobotę 24 maja od godziny 7.00. Przygotowalismy dla Państwa degustację...
2014-05-07 Konkurs Wielkanocny
Archiwalny konkurs znajduje się pod adresem http://www.www.zm-zbyszko.pl/pl/konkurs

Aktualności

2014-06-13 15:46

Złap byka za rogi! Wielki konkurs grillowy!

Już 23 czerwca rusza Wielki Konkurs grillowy Zakładów Mięsnych ZBYSZKO!

Dla wszystkich Klientów przygotowaliśmy linię wyśmienitych produktów grillowych oraz super-grillowe nagrody! Dołącz do naszej zabawy i zgarnij je wszystkie.

Wystarczy, że:

1) w okresie do 23.06. do 7.09. zrobisz zakupy w sklepie firmowym ZM ZBYSZKO za min. 40 zł, w tym chociaż jeden specjalnie zonaczony produkt grillowy

2) za pomocą specjalnego formularza na stronie www.www.zm-zbyszko.pl/konkurs prześlesz zdjęcie ze swojego grillowania i odpowiesz na pytanie konkursowe

3) zachowasz paragon

Co tydzień spośród nadesłanych zgłoszeń wybierać będziemy te najbardziej kreatywne. Zwycięzcy otrzymają nagrody w postaci:

1 miejsce: grill

2 miejsce: fartuch grillowy z przyborami

3 miejsce: lodówka-plecak izotermiczny 

 

Ponad to, zdjęcia internautów, którzy zdobyli najwięcej głosów w plebiscycie otrzymają zaproszenie do restauracji Rancho o wartości 50 zł. I to wszystko co tydzień!

Szczegóły konkursu już wkrótce na naszej stronie oraz w sklepach firmowych. Zapraszamy!

 

Produkty biorące udział w promocji:

Kiełbasa biała parzona

Szaszłyki wieprzowe

Kiełbasa śląska grillowa

Kiełbasa złota

Kaszanka grillowa

Kaszanka biała z pieczarkami

Schab bekonowy z kością

Brzuch grillowy

Steki wieprzowe

Żeberka grillowe

Żeberka grillowe extra

Polędwica z byka

Szynka z byka

Kiełbasa polska z byka

Kabanosy z byka

Steki z byka; mrożone, sezonowane

Hamburgery z Byka: mrożone

Kulinarne propozycje:
Przepis
Bryzol z karczku
Karczek myjemy i dzielimy na 4 kotlety. Mięso dokładnie rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą ,pieprzem i mąką. Jajka wybijamy i dokładnie rozbijamy widelcem, doprawiamy je solą i pieprzem. Oprószone mięso zanurzamy w jajku tak, aby cale było nim otoczone i układamy na rozgrzanym oleju, nie zrzucając nadmiaru jajka. Po chwili zmniejszamy ogień pod patelnią i smażymy z obu stron sprawdzając, czy mięso nie jest surowe. Bryzole musimy smażyć znacznie dłużej niż np. „schabowe”. Bryzole możemy podać z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem.
Przepis
Szponder wołowy w sosie słodko-kwasnym
Szponder kroimy w grubą kostkę i obsmażamy w rondelku na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę i ząbek czosnku. Całość podlewamy woda i dusimy pod przykryciem około 30 minut. W czasie, kiedy mięso się dusi kroimy w grubą kostkę paprykę i ananas. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Kiedy mięso jest już miękkie, dodajemy wszystkie pokrojone składniki. Całość doprawiamy sola, cukrem, sokiem z cytryny i kilkoma kroplami sosu sojowego. Gotujemy całość krótką chwilę i następnie zagęszczamy ostrożnie mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Zawiesinę z maki ziemniaczanej dodajemy powoli, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Danie możemy podać z ryżem lub makaronem sojowym.
Przepis
Rolada cielęca z żurawiną
Z mięsa zdejmujemy błony i cienko je rozbijamy starając się nie dzielić go na mniejsze kawałki. Kiedy mięso jest już rozbite, delikatnie układamy je na stole i posypujemy solą, pieprzem, majerankiem oraz słodką papryką. Następnie na mięsie układamy owoce żurawiny i delikatnie zwijamy całość w rulon uważając, żeby mięso nie uległo rozerwaniu. Zwinięte mięso przekładamy na folię aluminiową i posypujemy raz jeszcze wszystkimi przyprawami. Następnie ostrożnie zwijamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 90 minut. Tak przygotowaną roladę możemy podać jako zimną przekąskę, lub jako gorące danie mięsne. Roladę serwowaną na zimno należy podać z dipem przygotowanym z żurawiny do mięs oraz chrzanu, połączonych w proporcji 1:1. Do rolady na ciepło idealnie pasuje sos żurawinowy. Możemy przygotować go samodzielnie dodając ok. 100 ml żurawiny do mięs i ok. 50 ml czerwonego, wytrawnego wina do 200 ml gotującego się bulionu lub rosołu. Całość należy zagotować, doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cukrem oraz delikatnie zagęścić zawiesiną z mąki ziemniaczanej.
Pokaż więcej propozycji