Aktualności
2014-12-08 Nowy sklep firmowy w Płocku!
Z przyjemnością informujemy, że w ostatnią sobotę 6 grudnia otwarty został nasz nowy sklep firmowy w Płocku przy ul. Gierzyńskiego 17C. Otwarcie sk...
2014-11-24 Nowość na Święta! Mięsa do pieczenia
Święta tuż tuż! Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa specjalną propozycję mięs wołowych i wieprzowych w specjalnej folii, która umożliwia ich p...
2014-11-07 Godziny pracy sklepów 10.11.2014 r
Szanowni Klienci, Uprzejmie informujemy, że sklepy firmowe ZM ZBYSZKO pracują w poniedziałek 10.11.2014 w normalnym trybie. Zapraszamy. Z poważanie...

Przepisy

Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym

Składniki

Polędwiczki wieprzowe 0,6 kg.
Sól, pieprz
Mąka pszenna
Masło 0,1 kg.
Cebula 1szt.
Borowik mrożony 50 gr
Śmietana 30% 0,5 litra
Olej

Opis

Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek.
Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

Sos borowikowy:
Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Produkty:
Produkt
Kiełbasa staropolska
Kiełbasa średniorozdrobniona z wysokiej klasy mięsa wieprzowego. Wytwarzana według wieloletniej receptury z silną nutą gorczycy. Świetna na ciepło, z grilla jak również na zimno do kanapek
Produkt
Kotlet de volaille z serem
Kotlet de volaille faszerowany serem i pieczarkami.
Produkt
Szynka naturalna
Pokaż więcej propozycji