Aktualności
2015-06-12 II-gi Festyn Rodzinny w Wiśniowej Górze
Zapraszamy na II-gi Festyn Rodzinny w Wiśniowej Górze. 20 czerwca od godziny 9.00 na wszystkich odwiedzających czekać będą wspaniałe atrakcje oraz ...
2015-04-30 Nowy sklep ZM ZBYSZKOw Justynowie!
Zapraszamy do nowego sklepu firmowego ZM ZBYSZKO w Justynowie przy ul. Głównej 40.
2015-04-02 ZM ZBYSZKO sponsorem SPA Prestige Awards
Z dumą informujemy, że zostaliśmy Sponsorem tegorocznej edycji Spa Prestige Awards. Gala konkursowa zorganizowana została w nowej, prestiżowej częś...

Przepisy

Żeberka pieczona w miodzie

Składniki

Żeberka wieprzowe bez kości
Miód
Cukier brązowy
Sól
Pieprz mielony
Vegeta
Sos sojowy
Papryczka chili
Woda

Opis

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy żeberka i odstawiamy je na 2-3 godziny, aby się zamarynowały. Po upływie tego czasu żeberka wykładamy na blachę i oblewamy pozostałą marynatą. Żeberka wkładamy do rozgrzanego do 180-200 st. C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Żeberka są idealnie upieczone, kiedy bez problemu możemy wyciągnąć z nich kostki obracając je lekko palcami.

Do tak przygotowanych żeberek bardzo dobrze pasują opiekane ziemniaki i fasola szparagowa pod złotą zasmażką.
Produkty:
Produkt
Gulasz angielski
Produkt
Szponder wołowy
Produkt
Pasztetowa wędzona
Pokaż więcej propozycji