Aktualności
2014-07-28 "Promocja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi"
Wspólnie z naszym partnerem, producentem najwyższej jakości przypraw firmą Kotanyi, przygotowaliśmy specjalną promocję dla Klientów naszych sklepów...
2014-07-21 Nowy sklep ZM ZBYSZKO w Płocku!
Mamy przyjemność poinformować, że w sobotę 19 lipca otworzyliśmy nowy sklep Zakładów Mięsnych ZBYSZKO w Płocku. W samym centrum miasta, przy ul. Kr...
2014-07-09 Zakłady Mięsne "ZBYSZKO" partnerem Dni Ozorkowa 2014
Mamy przyjemność poinformować, że w tym roku zostaliśmy partnerem Dni Ozorkowa 2014. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z imprezy. Na scenie zagr...

Aktualności

2014-07-28 22:34

"Promocja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi"

Wspólnie z naszym partnerem, producentem najwyższej jakości przypraw firmą Kotanyi, przygotowaliśmy specjalną promocję dla Klientów naszych sklepów w Ozorkowie, Łęczycy, Skierniewicach i Płocku.
 
Już od jutra wszsycy Klienci, którzy dokonają zakupów za min. 30 zł kupując mięso lub nasze wyroby otrzymają gratis torebkę przypraw Kotanyi: mieszanka grillowa lub przyprawa do szaszłyków. 
 
Promocja trwa do 9 sierpnia lub do wyczerpania zapasów. Zapraszamy.
 
Regulamin promocji:
REGULAMIN AKCJI
„Promocja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi!”
 
I. POSTANOWIENIA OGÓLNE
 
§ 1
  1. Niniejszy regulamin, zwany dalej „Regulaminem”, określa warunki uczestnictwa w akcji prowadzonej pod nazwą „Promocja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi”, zwanej dalej „Akcją”.
  2. Konkurs jest organizowany w wybranych sklepach ZM ZBYSZKO:
Ozorków, ul. Nowe Miasto 11
Ozorków, ul. Starzyńskiego 4/6
Ozorków, Wyszyńskiego 3
Łęczyca, ul. Przedrynek 11
Łęczyca, ul. Kaliska 9A
Skierniewice, ul. Strykowska 31
Skierniewice, ul. Łuczyńskiego 30
Płock, ul. Królewiecka 22
zwanych dalej „Sklepami”.
 
§ 2
 
Organizatorem Akcji zgodnie z art. 919 oraz art. 921 Kodeksu cywilnego, jest Pan Zbigniew Kruk, prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Zakład Mięsny „ZBYSZKO” Zbigniew Kruk, zarejestrowany w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, ul. Słowiańska 9, 95-020 Andrespol, NIP: 7291739327, REGON: 472016892, zwany dalej „Organizatorem”.
 
§ 3
  1. Akcja trwa w wybranych Sklepach w okresie od 29 lipca do 9 sierpnia 2014.
  2. Podczas akcji Klienci, którzy dokonają jednorazowych zakupów za min. 30 PLN (słownie: trzydzieści złotych) w jednym ze sklepów biorących udział w Akcji, otrzymają opakowanie przypraw firmy Kotanyi: „Grill: mieszanka przypraw” lub „Przyprawa do szaszłyków” o wadze 25 gram.
  3. Promocja trwa od 29 lipca do 9 sierpnia 2014 lub do wyczerpania zapasów.
  4. Podczas jednych zakupów Klient może otrzymać tylko jedno opakowanie przypraw.
POSTANOWIENIA KOŃCOWE
 
§ 4
 
1. Wszystkie reklamacje dotyczące przebiegu Akcji należy zgłaszać e-mailem na adres     [email protected], pisemnie za pośrednictwem poczty z dopiskiem „Akcja grillowa ZBYSZKO i Kotanyi” na adres Organizatora lub osobiście do protokołu w siedzibie Organizatora. Zgłoszenie reklamacji powinno zawierać dane personalne zgłaszającego reklamację umożliwiające udzielenie odpowiedzi na nią oraz przyczynę reklamacji wraz z uzasadnieniem.
2. Reklamacje dotyczące Akcji rozpatrywane będą przez Organizatora w ciągu 7 dni od daty ich otrzymania przez Organizatora.
3. O wyniku rozpatrzenia reklamacji Uczestnik zostanie poinformowany pisemnie w terminie 7 dni od dnia rozpatrzenia reklamacji.
 
§ 5
 
We wszystkich sprawach nieuregulowanych w Regulaminie zastosowanie mają przepisy prawa polskiego. 
Kulinarne propozycje:
Przepis
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek. Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Sos borowikowy: Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Przepis
Żeberka pieczona w miodzie
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy żeberka i odstawiamy je na 2-3 godziny, aby się zamarynowały. Po upływie tego czasu żeberka wykładamy na blachę i oblewamy pozostałą marynatą. Żeberka wkładamy do rozgrzanego do 180-200 st. C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Żeberka są idealnie upieczone, kiedy bez problemu możemy wyciągnąć z nich kostki obracając je lekko palcami. Do tak przygotowanych żeberek bardzo dobrze pasują opiekane ziemniaki i fasola szparagowa pod złotą zasmażką.
Przepis
Poliki wołowe w sosie własnym
Poliki myjemy, oprószamy solą, pieprzem oraz mąkaą i obsmażamy dokładnie z każdej strony na rozgrzanym oleju. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem z mięsem. Warzywa i mięso układamy w garnku i zalewamy woda doprawiając całość sola, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu, w którym poliki będą miękkie. Następnie do duszącego się mięsa dolewamy wina i całość gotujemy jeszcze około 10-15 min. Mięso wyjmujemy i dzielimy ostrożnie na 4 porcje w poprzek włókien i układamy na talerzach. Wywar doprawiamy do smaku i polewamy nim mięso. Poliki można podawać z kaszą gryczaną lub ryżem i surówką z kiszonego ogórka.
Pokaż więcej propozycji